Atnaujintas 2005 balandžio 29 d.
Nr.33
(1334)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dievas pasirinko tinkamiausią žmogų

Vilniaus arkivyskupas kardinolas
Audrys Juozas Bačkis su viltimi
ir pasitikėjimu žiūri į naująjį
popiežių Benediktą XVI
Valdo Kopūsto
(ELTA) nuotrauka

Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis su viltimi ir pasitikėjimu žiūri į naująjį popiežių Benediktą XVI, teigdamas, kad jis tęs pirmtakų pradėtus darbus ir paisys vertybių, o ne atskirų nuomonių. „Susitikimuose, posėdžiuose, kuriuose dalyvavo Šventasis Tėvas, įsitikinau, kad Dievas parinko šiuo metu tinkamiausią žmogų. Benediktas XVI padės Bažnyčiai eiti atsinaujinimo keliu ir skelbti pasauliui tikrąsias vertybes“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė iš Romos grįžęs kardinolas A. J. Bačkis.


Išgyvenkime Kristaus džiaugsmą

Kaip viso pasaulio katalikai, taip ir Lietuvos tikintieji su džiaugsmu sutiko naujojo Popiežiaus išrinkimą. Kaip žinoma, juo tapo kardinolas Jozefas Ratcingeris, pasirinkęs Benedikto XVI vardą. Tai 265 pontifikas, Aukščiausiojo valia, kardinolų sprendimu ėmęs eiti šias itin atsakingas ir reikšmingas vyriausiojo Katalikų Bažnyčios hierarcho pareigas. Apie šį esminį pokytį, Amžinybėn išėjus šviesaus atminimo Jonui Pauliui II, po naujojo Popiežiaus išrinkimo „XXI amžiaus“ laikraščio redakcija apie tai gavo ne vieną atsiliepimą. Su mūsų laikraščio skaitytojais mintimis jau dalijosi „Lietuvos Caritas“ generalinis direktorius kun. Robertas Grigas, kun. Vytenis Vaškelis. O kitą dieną po Benedikto XVI išrinkimo mūsų redakciją aplankė monsinjoras Alfonsas SVARINSKAS, išreikšdamas savo džiaugsmą naujuoju pontifiku ir pasidalydamas savo mintimis apie naująjį Popiežių, jo požiūrį į Bažnyčios ir pasauliečių gyvenimą. Dera prisiminti, kad monsinjorui 1990 metais su tuometiniu kardinolu J.Ratcingeriu teko bendrauti.


Benediktas XVI atviras, kaip ir Jonas Paulius II

Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius spėja, jog iš Vokietijos kilęs naujasis Katalikų Bažnyčios vadovas - popiežius Benediktas XVI - bus labai palankus Lietuvai, nes vokiečių tauta ypač rėmė lietuvius sunkiu metu.

„Kai buvau Sibire, gaudavau šimtus sveikinimų iš vokiečių, kurie manęs asmeniškai nepažino, bet jautė solidarumą su manimi kaip su žmogumi, kuris buvo valdžios ujamas. O Nepriklausomybės metais mes iš niekur negavome tiek daug paramos kaip iš vokiečių. Todėl Popiežius, atstovaujantis šiai tautai ir labai gerai išvystęs krikščionišką solidarumą, manau, palenks paprastus tikinčiuosius”, - žiniasklaidai komentavo Kauno arkivyskupas. Jis beveik prieš dešimtmetį turėjo progą ir asmeniškai susipažinti su Jozefu Ratcingeriu, kuris praėjusios savaitės antradienį buvo išrinktas naujuoju Katalikų Bažnyčios vadovu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija