Atnaujintas 2005 gegužės 6 d.
Nr.35
(1336)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ekspremjeras meta pirštinę V.Putinui

Petras KATINAS

Buvęs Rusijos premjeras
Michailas Kasjanovas
sieks prezidento posto
EPA-ELTA nuotrauka

Buvęs Rusijos premjeras Michailas Kasjanovas garsėjo ne tik puikia savo išvaizda, brangiais kostiumais, puikiu anglų kalbos mokėjimu, bet ir sugebėjimu bendrauti su kitų šalių premjerais ir prezidentais. Tai nepatiko prezidentui V.Putinui ir prieš metus M.Kasjanovas buvo išvarytas iš ministro pirmininko posto. V.Putinui taip pat nepavyko padaryti M.Kasjanovo paprastu valdžios klerku, be jokių prieštaravimų vykdančiu visus prezidento nurodymus, kaip dabar daro dabartinis premjeras M.Fradkovas. Tačiau svarbiausia, M.Kasjanovas nebuvo susijęs su KGB, o dabartinėje Rusijos prezidento KGB pulkininko aplinkoje - beveik visi KGB ir GRU žmonės. Tiesa, M.Kasjanovui po atstatydinimo buvo leista dar metus pagyventi valstybinėje viloje. Šiomis dienomis Rusijos ekspremjeras paliko tą vilą ir nuo šiol su Kremliumi jo jau niekas nebesieja.


Dar vienas Stalino mirties fabrikas

Petras KATINAS

Sovietų armijos belaisvių
kolona, kiek akys užmato,
Charkovo apylinkėse
1942 metų gegužę

Dargi nepraradę sveiko proto nuo prasidėjusių naujų Stalino šlovinimų pažymint pergalę „didžiajame tėvynės kare“, Rusijos istorikai ir publicistai labai sunerimę, kuo gali baigtis šio didžiausio žmonijos tirono šlovinimas. Štai žinomas publicistas Viačeslavas Kostikovas rašo:

„Sistema, sukurta pagal rusų revoliucionierių brėžinius ir Stalino atvesta iki logiškos „tobulybės“, buvo efektyvi tiktai nuolatinio teroro ir baimės sąlygomis. Dingo baimė, ir sistema žlugo“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija