Atnaujintas 2005 gegužės 13 d.
Nr.37
(1338)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gesinti gaisrą – tai įveikti
neapykantą meile

Ištikimieji Šakių riteriai
su klebonu kun. Sigitu
Matusevičiumi po šv. Mišių
Šakių Šv. Jono Krikštytojo
bažnyčioje. Ketvirtas
iš kairės – Šakių
priešgaisrinės gelbėjimo
tarnybos viršininkas majoras
Virginijus Rekešius

Šakiai. Šiais popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbtais Eucharistijos metais Šakių parapijoje stengiamasi, kad kuo daugiau parapijiečių dalyvautų švenčiant Eucharistiją. Gegužės 4–ąją, pažymint Šv. Florijono, ugniagesių globėjo, dieną, šv. Mišiose, kurias aukojo Šakių klebonas kun. Sigitas Matusevičius, aktyviai dalyvavo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas majoras Virginijus Rekešius su savo bendradarbiais ir darbo veteranais: skaitė Šventojo Rašto skaitinį, nešė atnašas, kalbėjo bendruomeninę maldą. Buvo meldžiamasi ir už mirusius bei žuvusius ugniagesius. „Daug gaisrų kyla iš keršto, neapykantos, girtuoklystės. Gesindami gaisrus, jūs gesinate neapykantą meile“, – sakė pamoksle kun. S. Matusevičius.


Sveikinimai ir koncertas – motinoms

Mokyklų jaunimas
sveikina mamas

KLAIPĖDA. Motinos diena – viena gražiausių švenčių, todėl Šv. Kazimiero parapija pasitiko šią šventę malda ir sveikinimais. Dar balandžio 29 dieną tikintieji gausiai rinkosi į parapijos bažnyčią, kur Švč. Sakramento adoracijos metu giedojo Žemaičių Kalvarijos kalnus, prisimindami visas – gyvas ir mirusias – motinas. Maldoje prisimintas ir popiežius Jonas Paulius II , po kurio mirties prabėgo jau 30 dienų, bei jo motina.


Giedojo motinoms

Vyrų choras „Sakalas“
su Anykščių klebonu
kun. Stanislovu Krumpliausku
ir vikaru kun. Simu Maksvyčiu
prie Šv. Mato bažnyčios

ANYKŠČIAI. Gegužės 1-ąją, per Motinos dieną, Šv. Mato bažnyčia buvo pilnutėlė. Ne vien todėl, kad Motinos diena ir kad bažnyčioje eksponuojama mokinių paroda Gyvybės dienai, bet dar ir todėl, kad parapijiečius savo giesmėmis džiugino Vidaus reikalų ministerijos vyrų choras „Sakalas“. Jis atliko kompozitoriaus Juozo Naujalio kūrinių. Jau dešimt metų Anykščių bažnyčioje koncertuojantis kolektyvas džiaugiasi galimybe giesmėmis džiuginti anykštėnus, o „Sakalo“ vadovas Romas Zakarevičius teigia, kad giedodami pamaldose vyrai patys darosi dvasingesni ir įgauna daugiau pasitikėjimo bei vilties.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija