Atnaujintas 2005 gegužės 13 d.
Nr.37
(1338)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Popiežiaus pirmieji vizitai į patriarchalines bazilikas

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI
šeštadienį iškilmingai įžengė
į Laterano Šv. Jono baziliką,
Romos vyskupo katedrą
EPA-ELTA nuotrauka

Romos vyskupo ingreso iškilmė

Iškilmingai įžengdamas į Laterano Šv. Jono baziliką, kuri tradiciškai yra laikoma Romos vyskupo katedra, popiežius Benediktas XVI užbaigė savojo pontifikato inauguraciją, kurios metu šv. Mišios paeiliui buvo aukojamos didžiosiose Amžinojo miesto šventovėse. Gegužės 7 dienos iškilmėse šv. Mišias kartu su Šventuoju Tėvu koncelebravo 40 kardinolų, diecezinės vyskupų tarybos nariai, Laterano bazilikos kanauninkai bei gausybė Romos vyskupijos kunigų. Eucharistijos šventimo pradžioje Romos vyskupijos generalinis vikaras kardinolas Kamilas Ruinis pasveikino popiežių Benediktą XVI, išreikšdamas džiaugsmą, kad Romos Bažnyčia turi naują ganytoją.


Mirė „Caritas Internationalis“ prezidentas

„Caritas Internationalis“
konfederacijos prezidentas
Libano Maronitų arkivyskupas
Juhanas Fuadas El Hadžas

Pasaulio katalikų socialinių ir karitatyvinių organizacijų nariai liūdi ir prisimena nuopelnus gegužės 4 dieną mirusio „Caritas Internationalis“ konfederacijos prezidento arkivyskupo Juhanos Fuado El Hadžo. Libano Maronitų Katalikų Bažnyčios hierarchas mirė šios šalies sostinėje Beirute po sunkios kovos su vėžio liga, būdamas 66 metų.

Kaip nurodė Vatikane centrą turinčios ir 162 nacionalines katalikiškos socialinės paramos organizacijas vienijančios „Caritas Internationalis“ konfederacijos generalinis sekretorius Dankanas Maklarenas, arkivyskupas J.Fuadas El Hadžas buvo ne tik vadovas, bet ir tikras draugas, rodęs didelę išmintį ir įžvalgą. Jis aktyviai užsiėmė pastaruoju metu vykusia Konfederacijos pertvarka bei jos veiklos strateginiu planavimu, kurio tikslas buvo geresnė narių koordinacija, ypač kilus didžiosioms stichinėms nelaimėms, kai „Caritas Internationalis“ visada lieka skubios paramos teikimo avangarde.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija