Atnaujintas 2005 gegužės 13 d.
Nr.37
(1338)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Arkivyskupas pasveikino ir apdovanojo

Kazimieras DOBKEVIČIUS

„Bažnyčios kronikos“ fondo
padėkos diplomus gavę
žurnalistai Jūratė Kuodytė
ir Mykolas Drunga
su arkivyskupu Sigitu
Tamkevičiumi
Autoriaus nuotrauka

Sekmadienį, gegužės 8 dieną, Katalikų Bažnyčia minėjo trisdešimt devintąją Pasaulinę visuomenės komunikavimo priemonių dieną. Ta proga, penktadienį, gegužės 6 dieną, Kauno arkivyskupijos kurijoje arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius surengė spaudos konferenciją, kurios metu trumpai pristatė šiai dienai skirtą popiežiaus Jono Pauliaus II laišką, aptarė Bažnyčios ir žiniasklaidos santykių bei visuomenės gyvenimo aktualijas. Jau tapo tradicija tokią dieną žiniasklaidos atstovams įteikti „Bažnyčios kronikos“ fondo apdovanojimus už krikščioniškųjų vertybių puoselėjimą per visuomenės komunikavimo priemones, atsakyti į žurnalistų klausimus.


Dievas myli linksmą davėją!

Konferencija „Naujoji evangelizacija:
evangelizacijos ir pastoracijos santykis“

Eglė Perednytė

Į šį renginį – net nustebau – susirinko nedaug žmonių. Gal kad darbo diena, o gal ir entuziazmo pritrūko… Keista – konferencija buvo nemokama, o kalbėtojai – iš tikrųjų Dievo įkvėpti žmonės. Kitą kartą nepraleiskite panašių renginių – atsiliepkite į Dvasios kvietimą!


Palytėti palaiminimu

„Palaiminimų“ bendruomenė
iš Prancūzijos su Šiaulių
vyskupu Eugenijumi Bartuliu
ir Šiaulių vyskupijos
katalikiškojo evangelizacijos
centro nariais

„Palaiminimų“ bendruomenė - tai pasauliečių bendruomenė, kuri, jų teigimu, yra atsakas į Bažnyčios kvietimą visiems siekti šventumo. Šventoji Dvasia, nepaliaujamai veikianti Bažnyčioje ir ją gaivinanti, nuolat pažadina žmonių širdis naujiems įkvėpimams. Jau trisdešimt metų gyvuojanti bendruomenė, anot jos įkūrėjo, irgi yra ne žmogaus sumanymo, bet Šventosios Dvasios vaisius. Šią bendruomenę, kurios tarnysčių įvairovė yra išties gausi: rekolekcijų vedimas, misijos, evangelizacija, darbas su jaunimu, šeimomis, neįgaliaisiais, vadinamaisiais gatvės vaikais ir kt., į Šiaulius pasikvietė Šiaulių vyskupijos katalikų evangelizacijos centras. Vieną balandžio popietę tikintieji turėjo galimybę Šiaulių Katedroje pabendrauti su „Palaiminimų“ bendruomenės nariais, atvykusiais iš Prancūzijos.


Sibiro maldaknygė anglų kalba

Adelės Dirsytės maldaknygės
leidimai įvairiomis kalbomis

1958 metais pro griežtai saugomą geležinę uždangą iš Sovietų Sąjungos į Ameriką praspruko tolimuosiuose Sibiro rytuose kalinamų lietuvaičių šauksmas „Marija, gelbėki mus“. Tas šauksmas buvo įsikūnijęs ranka parašytoje mažoje maldaknygėje, kurią lydėjo raštelis: „Pranute, kad galėtum geriau kartu su mumis jausti, mąstyti ir garbinti Viešpatį, siunčiame šią knygutę...“

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija