Atnaujintas 2005 gegužės 18 d.
Nr.38
(1339)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Koncertavo neįgalieji vaikai

Tą rytą į Ukmergės kultūros centro salę skubėjo ne tik rajono specialiosios internatinės mokyklos mokiniai ir mokytojai, čia šurmuliavo ir draugai iš kitų miestų bei rajonų, žiūrovai. Visi susirinko į neeilinį renginį – „Jubiliejinę muzikos šventę“, kuri Ukmergės specialiojoje internatinėje mokykloje gyvuoja dešimtmetį. Šventiškai išpuoštoje salėje sklandė balti popieriniai balandžiai, buvo puiki nuotaika, visi palaikė atlikėjus.

Specialiosios internatinės mokyklos auklėtiniai, kaip ir dera šeimininkams, pasirodė pirmieji. Audringų plojimų sulaukė čigonų tautybės mergina Tamela Janovič, kuri ne tik puikiai sudainavo čigonų liaudies bei lietuvišką dainas, bet ir šauniai šoko. Ukmergiškius mokinius šiai šventei parengė šokių vadovė Valerija Dzigelienė, dainuoti solistus bei ansambliečius išmokė Regina Krikštaponienė. Jubiliejinėje, jau dešimtojoje muzikos šventėje pasirodė kolektyvai iš Vilniaus 3-iosios specialiosios internatinės mokyklos (vadovė Olga Dirkant), Linkaučių pagrindinės mokyklos ir vaikų globos namų (vadovės Rima Žudienė ir Daiva Juškienė), Kėdainių specialiosios internatinės mokyklos (vadovė Virgilija Tymienė), Aulelių vaikų globos namų (vadovė Kristina Dilienė), Panevėžio specialiosios internatinės mokyklos (vadovė Rolanda Stumbrienė). Šventės proga muzikinius kūrinius susirinkusiesiems skyrė Jasiuliškių pensionato dainininkai, kuriuos parengė Albertas Jusys. Porą valandų trukęs šeimininkų ir svečių koncertas neprailgo, nes vaikai labai šiltai ir audringai atlikėjams plojo, kartu dainavo.

Specialiosios internatinės mokyklos direktorė Eugenija Kliaugienė padėkojo dalyviams ir jų vadovams už smagias akimirkas ir įteikė padėkos raštus bei atminimo dovanėles. Vilniaus apskrities viršininko administracija už aktyvią ir kūrybingą veiklą organizuojant muzikos šventę neįgaliesiems vaikams ir vystant jų meninius gebėjimus bei kūrybines galias padėkojo direktorei E.Kliaugienei. Už gražų renginį dėkingi liko šią šventę stebėję Lietuvos žmonių su negalia sąjungos nariai. Nepamiršta padėkoti ir rėmėjams.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija