Atnaujintas 2005 gegužės 27 d.
Nr.41
(1342)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šeimos albumo puslapiuose -
vien malonios akimirkos

Vištyčio klebonas
kun. Linas Dūkšta džiaugėsi,
kad šv. Mišių metu giedos
„Šilojų“ dainininkės,
o pamaldas delsė pradėti -
laukė renginio sielos
mokytojos Janinos
Vasaitienės, kuriai pamokslo
metu už tokį šaunų
sambūrį išreiškė padėką

VIŠTYTIS. Minint Tarptautinę šeimos dieną Vištyčio Petro Kriaučiūno vidurinės mokyklos mokiniai ir mokytojai surengė didelę ir gražią šventę „Mano šeimos albumas“. Į ją kvietimai buvo išdalyti tėvams, miestelio visuomenei.

Kaip įžangą į renginį kultūros namuose, Vištyčio Švč. Trejybės bažnyčioje šv. Mišias už Vištyčio krašto šeimas aukojo parapijos klebonas kun. Linas Dūkšta. Jis sveikino visas šeimas, ypač tas, kuriose ieškoma sąlyčio taškų, siekiama santarvės, puoselėjamos dvasinės vertybės, kvietė ir toliau saugoti darną, atsakomybę, tarpusavio pagarbą bei meilę.


Parapijos vaikų dovana
mamoms ir seneliams

Panemunės senelių namų
gyventojoms Motinos
dienos proga įteikiamos
Aleksoto vaikų dovanėlės

Aleksotas. Jau kelintus metus Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos „Caritas“ suburia vargingai gyvenančių šeimų vaikus. Į talką ateina KTU studentų savanorių būrys (Viktorija, Gintaras, Živilė, Dalia, Vitalija, Giedrė, Laura, Aušra, Inga). Šiemet senojoje Aleksoto bažnytėlėje susitikimai su vaikais prasidėjo balandžio pradžioje. Jie vyko kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį. Keturis savaitgalius keturiasdešimt vaikų kartu piešė (vadovės Silvija ir Aistė), mokėsi giesmių (vadovės Milda ir Viktorija) bei rengė programą, kurią parodė mamoms, močiutėms bei gausiai susirinkusiems svečiams Motinos dienos proga (scenarijaus autorė ir vadovė Lina). Tądien vaikai debiutavo kaip Aleksoto Šv. Kazimiero bažnyčios vaikų choras, nes per Sumą giedojo kelias giesmes. Po Sumos parapijiečiai buvo pakviesti į senąją bažnytėlę, kur vaikai vėl giedojo ir parodė spektaklį. Jame dalyvavo penkiolika vaikų. Spektaklyje pynėsi mintys apie gėrį ir blogį, atsakomybę ir pareigą, meilę ir neapykantą, apie stebuklą – kiekvieną žmogų kaip Dievo kūrinį.


Neįkainojamas laikas, praleistas adoruojant

Šiauliai. Balandžio 21 dieną mieste svečiavosi tėvas Florianas Racine’as iš Pietų Prancūzijos. Jo atvykimo tikslas – papasakoti apie Eucharistinio Jėzaus meilę žmonijai, nuolatinės adoracijos svarbą. Susitikimas prasidėjo Šv. Ignaco Lojolos bažnyčioje šv. Mišiomis. Jas aukojo bei pamokslą sakė Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Pamokslą ganytojas skyrė tarnaujančio Kristaus dvasios atskleidimui. Jėzus, vyskupo teigimu, yra pasilikęs Švenčiausiajame Sakramente tam, kad taptume šventi. Ganytojas išaukštino širdis, pasiryžusias adoruoti ne šėtoniškąjį tabernakulį – televizorių, o Švč. Sakramentą. „Duok Dieve, kad mūsų maistas būtų vykdyti dangiškojo Tėvo valią“, - sakė vyskupas.


Neeilinės Sekminės

Arkivyskupui Sigitui
Tamkevičiui Veprių
seniūnė įteikė tulpių

Vepriai. Sekminės šioje parapijoje – didelė šventė, į kurią susirenka ne tik vietiniai gyventojai, buvę kraštiečiai, bet ir svečiai. Šiais metais Sekminių šventė – ypatinga: Veprių bažnyčioje Sutvirtinimo sakramentą jaunuoliams teikė arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, auksinis kunigystės jubiliejus aplankė šios parapijos kleboną kunigą Bronislovą Gimžauską.


Memorialinė lenta primins
iškilųjį kunigą

Kunigo gimtinėje gyvenantis skulptorius
Kęstutis Krasauskas (kairėje)
padaręs kun. A Lipniūno
memorialinę lentą.
Dešinėje – vyskupas
Jonas Kauneckas

Panevėžys. Katedros aikštėje, ant namo, pažymėto 7-uoju numeriu, sienos sekmadienį buvo atidengta memorialinė lenta vienam iškiliausių XX amžiaus lietuvių – Štuthofo koncentracijos stovyklos kankiniui Alfonsui Lipniūnui, kunigui profesoriui, po mirties apdovanotam Vyčio Kryžiaus ordinu. Memorialinę lentą pašventino Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Renginys „Žmogus, nešęs žmogui ir tautai prisikėlimo viltį“ buvo skirtas kun. A.Lipniūno gimimo 100-osioms ir mirties 60-osioms metinėms paminėti.


Pasveikino kleboną

JONIŠKĖLIS. Balandžio 27 dieną Joniškėlio parapijos žmonės po vakarinių šv. Mišių su gėlių puokštėmis sveikino Švč. Trejybės bažnyčios kleboną kun. Vilių Cukurą jo kunigystės 30-mečio proga.

Į šią šventę iš Pasvalio atvyko buvęs Krikščionių demokratų skyriaus pirmininkas, gydytojas Vilius Povilonis ir dabartinis pirmininkas Povilas Balčiūnas, Pasvalio muziejaus direktorė Vitutė Povilonienė. Jie pirmieji pasveikino kleboną, pasidžiaugė jo nuveiktais darbais, palinkėjo geros sveikatos ir sėkmės darbuose bei vadovaujant katalikiškoms organizacijoms.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija