Atnaujintas 2005 gegužės 27 d.
Nr.41
(1342)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šiaulių vyskupijoje

Šiaulių dekanate

Neįkainojamas laikas, praleistas adoruojant

Šiauliai. Balandžio 21 dieną mieste svečiavosi tėvas Florianas Racine’as iš Pietų Prancūzijos. Jo atvykimo tikslas – papasakoti apie Eucharistinio Jėzaus meilę žmonijai, nuolatinės adoracijos svarbą. Susitikimas prasidėjo Šv. Ignaco Lojolos bažnyčioje šv. Mišiomis. Jas aukojo bei pamokslą sakė Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Pamokslą ganytojas skyrė tarnaujančio Kristaus dvasios atskleidimui. Jėzus, vyskupo teigimu, yra pasilikęs Švenčiausiajame Sakramente tam, kad taptume šventi. Ganytojas išaukštino širdis, pasiryžusias adoruoti ne šėtoniškąjį tabernakulį – televizorių, o Švč. Sakramentą. „Duok Dieve, kad mūsų maistas būtų vykdyti dangiškojo Tėvo valią“, - sakė vyskupas.

Tėvo F.Racine’o paskaita vyko iškart po šv. Mišių Tėvo Benedikto Andruškos mokykloje. Savo kalbą tėvas pradėjo nuo Eucharistijos – Šviesos slėpinio, cituodamas popiežiaus Jono Pauliaus II žodžius, kad „Eucharistija Bažnyčioje yra neįkainojama, kad negalima įkainoti to laiko, kurį praleidžiame prieš Eucharistinį Jėzų“. Tėvas Florianas kalbėjo, kad daug yra būdų, kuriais Jėzus yra kartu su mumis, tačiau „pats aukščiausias, prakilniausias būdas, kuriame Kristus yra, – tai Eucharistijos Sakramentas, nes Eucharistijos Sakramentas yra pats Kristus“. Kad patirtume visas Kristaus teikiamas malones, Jis turi būti išgyvenamas, svečio teigimu, trimis dimensijomis: tai šv. Mišios; pokylis, kai visi maitinamės tuo pačiu maistu, ir artuma, buvimas po šv. Mišių Jėzui pasilikus Švč. Sakramente. Adoracijos valanda, anot tėvo Floriano, yra ir savų rūpesčių sudėjimas po Jėzaus kojomis, ir padėka Viešpačiui už suteiktas malones, už Jo begalinę meilę. „Net jei visas pasaulis išreikštų mums savo meilę, tai būtų tik lašelis, palyginti su tuo meilės vandenynu, kurį Jėzus išlieja mums adoracijoje“, – sakė svečias iš Prancūzijos.

Šias tiesas kalbėtojas iliustravo Šventojo Rašto ištraukomis, gausiomis popiežiaus Jono Pauliaus II citatomis, šventųjų gyvenimo pavyzdžiais, jų mintimis apie adoraciją. Buvo cituojamas šv. Augustinas, šventasis Arso klebonas, Kūdikėlio Jėzaus Teresė, palaimintoji Dina Belanger, šv. Pieras Damienas, Motina Teresė iš Kalkutos ir kt. „Danguje šventieji ir angelai per amžius giedos dėl tos valandos, kurią mes atidavėme Jėzui per Eucharistiją“, - teigė tėvas Florianas.

Paskaita truko apie dvi valandas. Jos pabaigoje vyskupas E.Bartulis išsakė viltį, kad Šiaulių vyskupija bus išgelbėta per adoracijos valandas.

Inesė RATNIKAITĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija