Atnaujintas 2005 gegužės 27 d.
Nr.41
(1342)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Per dešimtmetį nuveikta daug

Aktyviausi parapijos
tikintieji su svečiais kunigais

Prieš penkiolika metų Kauno priemiestyje, Šilainiuose, kurie įsikūrė palyginti per trumpą laiką, tai yra per penkerius metus, nebuvo jokios bažnyčios ir tikintieji vykdavo melstis į Šv. Juozapo bažnyčią arba į Arkikatedrą Baziliką. Atėjus Lietuvos nepriklausomybei 1990 m. kovo 11-ąją ir tikėjimo laisvei, Kauno miesto savivaldybės atstovai sakė: „Duodame Milikonių gatvėje žvyrduobes, statykite laikiną bažnyčią ir kleboniją, o didžiajai bažnyčiai žemę susitvarkykite patys, nes kiekvienas aras priklauso ūkininkams, yra jų nuosavybė“.


Perliukų ieškotojas ir vargšų paguoda

Kauno Arkikatedroje Bazilikoje tapo tradicija kiekvieno mėnesio 14 dieną rengti pamaldas už Lietuvos laisvę. Jas čia aukoja monsinjoras Vincentas Jalinskas, uolus Marijos garbintojas.

Gegužės 14 dieną, Sekminių išvakarėse, per šias pamaldas buvo gražiai paminėtas monsinjoro V.Jalinsko 80-metis. Ta proga dekanas Vytautas Steponas Vaičiūnas pasakė pamokslą. Prof. V.Vaičiūnas ir dar keli kunigai aukojo šv. Mišias. Choristai jubiliatui sugiedojo „Ilgiausių metų“, „Dievo palaimos linkime“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija