Atnaujintas 2005 gegužės 27 d.
Nr.41
(1342)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Perliukų ieškotojas ir vargšų paguoda

Kauno Arkikatedroje Bazilikoje tapo tradicija kiekvieno mėnesio 14 dieną rengti pamaldas už Lietuvos laisvę. Jas čia aukoja monsinjoras Vincentas Jalinskas, uolus Marijos garbintojas.

Gegužės 14 dieną, Sekminių išvakarėse, per šias pamaldas buvo gražiai paminėtas monsinjoro V.Jalinsko 80-metis. Ta proga dekanas Vytautas Steponas Vaičiūnas pasakė pamokslą. Prof. V.Vaičiūnas ir dar keli kunigai aukojo šv. Mišias. Choristai jubiliatui sugiedojo „Ilgiausių metų“, „Dievo palaimos linkime“.

Kas dažniau užeina į Kauno Arkikatedrą, visada prie altoriaus mato ir girdi jautrųjį monsinjorą. Jis nepavargdamas anksti rytą ir vakarą nenustoja žmonėms tarnavęs. Ganytoją dažnai gali rasti adoruojantį Švč. Sakramentą Katedros koplyčioje.

Mes dar prisimename ir tuos metus, kai mons. V.Jalinskas buvo Arkikatedros klebonas. Jis ypač nuoširdžiai rėmė, lankė, puoselėjo bažnyčios chorą. Daug yra žmonių (ypač iš Pajevonio parapijos, kur ilgai dirbo jubiliatas, ir iš kitur), kurie pasakojo apie jo gerus darbus, ypač nelaimingoms šeimoms. Dievo duota jam asmeninė rusenanti švieselė, kuri darė ir daro teigiamą įtaką šiam grubiam, rūsčiam pasauliui.

Dar daug padaryk darbų, garbingas kunige, dar šypsokis skriaudžiamiesiems.

Algis PALUBINSKAS,
Jonas KIRLYS ir kiti
Kauno Arkikatedros choristai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija