Atnaujintas 2005 birželio 1 d.
Nr.42
(1343)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Poezijos paukštė pakilo
į mėlyną vasaros dangų

Eglė PEREDNYTĖ

Poezijos pavasario-2005
laureatė Daiva Čepauskaitė
Ričardo Šaknio nuotrauka

Jie buvo žmonės.
Jie mokėjo juoktis ir verkti, geisti ir neapkęsti.
Jie buvo laisvi ir susikaustę, išdidūs ir kuklūs.
Jie buvo pavargę nuo gyvenimo, bet vis viena mylintys jį.
Jie buvo poetai.
Žmonės, kuriuos Aukščiausiasis apdovanojo galia valdyti žodį.

 

Laureatės vainikavimas

Poezijos pavasaris į Lietuvą atėjo kartu su geru oru ir pavasariška nuotaika. Poezijos paukštė lakiojo po visą Lietuvą, kol vieną vakarą nutūpė Kaune. 41-ojo Poezijos pavasario laureato vainikavimas ir literatūros vakaras Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje.

Pretendentai į 2005 metų poezijos pavasario laureatus buvo šie: Leonardas Gutauskas už eilėraščių rinkinį „In Fine“, Elena Karnauskaitė už eilėraščių rinkinį „Iš smilčių“, Daiva Čepauskaitė už eilėraščių rinkinį „Nereikia tikriausiai būtina“.


Apdovanotas už eilėraščius
apie Vilnių

Tradiciniu Vilniaus mero
prizu už poeziją apie Vilnių
šįmet apdovanotas vilnietis
poetas Aidas Marčėnas
Valdo Kopūsto (ELTA)
nuotrauka

Tradiciniu Vilniaus mero prizu už poeziją apie Vilnių šįmet apdovanotas vilnietis poetas Aidas Marčėnas. Vilniaus rotušėje poetui keramikės Virginijos Juškienės sukurtą „Nojaus laivą“ įteikė Vilniaus mero pavaduotojas Algimantas Vakarinas.

Nors gimęs Kaune, A.Marčėnas sakė be Vilniaus savęs neįsivaizduojantis, o būdamas kituose miestuose, juose ieškantis panašumų su savo miestu, matuojantis juos Vilniaus matu.

„Neskirstau savo poezijos kokiomis nors temomis, tiesiog rašau eilėraščius, bet Vilnius yra labai svarbi erdvė mano poezijos topografijoje. Mano visos knygos yra susietos su Vilniumi, todėl nemanau, kad mano naujoji knyga „Pasaulis“ yra išskirtinė šiuo požiūriu – Vilnius ir kitose knygose yra vienas svarbesnių personažų“, – sako A.Marčėnas.


Poezijos atlaidai Pagulby

Pagulbio vienkiemio
šeimininkas Kazimieras Jakutis
(dešinėje) yra geras dainininkas

Gegužės 14-ąją Pagulbio vienkiemyje (Molėtų r.) vyko 41-ojo Poezijos pavasario preliudija – poezijos skaitymai klojime. Saulėtą, po smarkių gegužės liūčių netikėtai nušvitusią Sekminių dieną į verslininko ir garsėjančio dainų atlikėjo Kazimiero Jakučio sodybą sugužėjo didelis pulkas dalyvių ir svečių – rinkosi važiuoti arkliais, automašinomis, pėsčiomis. Vyko tikri Poezijos atlaidai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija