Atnaujintas 2005 birželio 3 d.
Nr.43
(1344)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Aplankėme Paminklinę Prisikėlimo bažnyčią

Lietuvos ūkininkų draugija kartu su Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmais į tradicinę Motinos dienos šventę pakvietė ir Ūkininkų draugijos Zarasų skyriaus moteris. Šventė vyko Kaune, Žemės ūkio rūmų salėje.

Ūkininkų draugijos Zarasų skyriaus pirmininkė Irena Stauskienė vadovavo šiai išvykai, kurioje dalyvavo ir daugiavaikės motinos ūkininkės: iš Magučių kaimo – Zita Dumbravienė, auginanti vienuolika vaikų, Jūratė Kochankienė, auginanti šešetą, iš Antalieptės keturių vaikų mama Aurelija Sinicienė, taip pat Rima Budrienė, Zita Kaziulėnienė, Genoefa Drobelienė ir kitos.

Atvykusios į šventę moterys buvo šiltai sutiktos, apdovanotos suvenyrais, knygomis, gėlėmis. Šventę vainikavo Evelinos ir Ligito Kernagio koncertas motinoms, sulaukęs šiltų plojimų.

Dvasinė atgaiva šventės dalyvėms buvo atnaujintos Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios aplankymas. Pasigėrėjusios bažnyčios architektūra ir įrengimu, prie Marijos uždegėme žvakeles už mirusias motinas, pasimeldėme. Įdomu buvo, pasikėlus liftu, pažvelgti į pavasarine žaluma pasipuošusio Kauno miesto panoramą. Apžiūrėjome santuokų koplytėlę, tačiau vaisvandenių baras dar neveikė. Vis reiškiamos įvairios nuomonės ir dėl jo reikalingumo. Mano nuomone, tai neblogas sumanymas. Bažnyčia taptų dar didesniu traukos centru ir miesto žmonėms, ir ypač jo svečiams. Moksleivių grupės, o ir tėvams su vaikais čia būtų malonu užeiti pasigėrėti miesto vaizdais ir kartu atsigaivinti vaisvandeniais, ledais. Vaikams būtų aiškinama pagarba šventovei.

Išvykoje dalyvavusios Zarasų ūkininkės buvo labai patenkintos gražia ir turininga švente.

Birutė BUTKIENĖ

Zarasai-Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija