Atnaujintas 2005 birželio 8 d.
Nr.44
(1345)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilniaus evangelikai liuteronai minėjo bažnyčios 450-metį

Vilniaus evangelikų liuteronų
bažnyčia sostinės
Vokiečių gatvėje

Savaitgalį sostinėje vyko tradicinė evangeliškų bažnyčių giesmių šventė „Mes garbiname Dievą šventoje Trejybėje“, skirta Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios 450 metų jubiliejui.

1555 metais sostinės Vokiečių gatvėje įkurtoje šventovėje skambėjo vargonų muzika, šeštadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje dainavo chorai, grojo orkestrai.

Evangelikų liuteronų parapija Vilniuje veikė jau 1552-aisias. Ji turėjo savo antspaudą su Dievo Avinėliu ir lotynišku užrašu „Branginkite tiesą ir taiką“, o nuo 1555-ųjų – bažnyčią Vokiečių gatvėje.


Lietuvių išeivijos indėlis Lietuvos
kelyje į NATO

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Audronė Dragunavičiūtė-
Pakštys

Vytauto Didžiojo karo muziejaus adminisracija kartu su Kauno įgulos karininkų ramove surengė minėjimą-konferenciją „Lietuvos išeivijos indėlis Lietuvos kelyje į NATO“, skirtą pirmosioms Lietuvos įstojimo į NATO metinėms ir kariuomenės bei visuomenės vienybės dienai paminėti.

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorius Lietuvoje Styvenas Malas, Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius ir kiti lydintys asmenys padėjo vainikus Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sakralinėje erdvėje prie Nežinomo kario kapo. Garbusis svečias aplankė muziejaus ekspoziciją, o Karininkų ramovėje – parodą, skirtą išeivijos indėliui stojant į NATO, kurią parengė istorikė Aušra Jurevičiūtė.


Prel. Mykolo Krupavičiaus įamžinimas

Gegužės 6 dieną Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojo Kazimiero Kuzminsko kabinete įvyko prelato Mykolo Krupavičiaus įamžinimo iniciatyvinės grupės posėdis, kuriame svarstytas klausimas dėl prel. M.Krupavičiaus atminimo įamžinimo, minint jo 120-ąsias gimimo ir 35-ąsias mirties metines. Numatyta parengti ir išleisti lankstinuką apie prel. M.Krupavičiaus nueitą gyvenimo kelią, jo esminius nuopelnus Lietuvai ir Bažnyčiai. Posėdžio dalyviai mano, kad reikia sukurti interneto puslapį, kuriame būtų informuojama apie renginius prelatui įamžinti, jame būtų pateikiami pagrindiniai jo gyvenimo bruožai ir kvietimas prisijungti visiems, galintiems prisidėti prie prel. M.Krupavičiaus atminimo įamžinimo.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija