Atnaujintas 2005 birželio 8 d.
Nr.44
(1345)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prel. Mykolo Krupavičiaus įamžinimas

Gegužės 6 dieną Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojo Kazimiero Kuzminsko kabinete įvyko prelato Mykolo Krupavičiaus įamžinimo iniciatyvinės grupės posėdis, kuriame svarstytas klausimas dėl prel. M.Krupavičiaus atminimo įamžinimo, minint jo 120-ąsias gimimo ir 35-ąsias mirties metines. Numatyta parengti ir išleisti lankstinuką apie prel. M.Krupavičiaus nueitą gyvenimo kelią, jo esminius nuopelnus Lietuvai ir Bažnyčiai. Posėdžio dalyviai mano, kad reikia sukurti interneto puslapį, kuriame būtų informuojama apie renginius prelatui įamžinti, jame būtų pateikiami pagrindiniai jo gyvenimo bruožai ir kvietimas prisijungti visiems, galintiems prisidėti prie prel. M.Krupavičiaus atminimo įamžinimo.

Lietuvos krikščionių demokratų Jaunimo sekcija liepos mėnesį planuoja organizuoti dviračių žygį prel. M.Krupavičiaus nueitais keliais, aplankytose vietose organizuoti renginius, platinti informaciją apie jo nuveiktus darbus.

Grupės posėdžio metu buvo siūlyta, suderinus su Lietuvos istorijos institutu, išnagrinėti ir pagal galimybes pagarsinti iš JAV perkeltą prel. M.Krupavičiaus archyvą. Siūlyta ieškoti lėšų pakartotinai išleisti monografiją apie prel. M.Krupavičių, sukurti dokumentinį filmą.

Darbo grupės nuomone, būtina rengti teisės aktus ir teikti Kauno miesto tarybai svarstyti klausimą dėl prel. M.Krupavičiaus vardo suteikimo gatvei ir bendrojo lavinimo mokyklai. Posėdžio metu buvo iškeltas aktualus prel. M.Krupavičiaus palaikų perkėlimo į Lietuvą klausimas, šiam tikslui įgyvendinti reikėtų ieškoti kelių per JAV Čikagos mieste gyvenančius kunigus ir Amerikos lietuvius.

Prel. M.Krupavičiaus įamžinimo iniciatyvinė grupė kitą susitikimą numato organizuoti po mėnesio, kai bus išnagrinėti ir patikslinti duomenys.

Mons. Lionginas VAIČIULIONIS,
iniciatyvinės grupės vadovas

Kazimieras KUZMINSKAS,
Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija