Atnaujintas 2005 birželio 8 d.
Nr.44
(1345)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Granitiniame Vilnojos parke – naujos skulptūros

Pirmąją vietą ir Aukso
diplomą pelnė kanadietis
Antonijus di Guljelmas
už darbą „Spoksojimas
į dangų“

Antroji vieta atiteko
italų skulptoriui Lukai
Dzupeliui už dvi
skulptūras „Kartu“

Vienintelis skulptūros
simpoziume dalyvavęs
lietuvis Algirdas Kuzma
už darbą „Kryptis“
pelnė trečiąją vietą

Lietuvių skulptoriaus Algirdo
Kuzmos darbas „Kryptis“

Argentiniečio Fabiano Ruko
skulptūra „Tėkmė“

Vilnojos ežero krantą ir čia veikiantį Akmens skulptūrų parką papuošė dar aštuonios granito skulptūros. Ketvirtadienio vakarą ant Vilnojos ežero kranto paskelbti trijų geriausių darbų autoriai, išrinkti slaptu simpoziumo uždarymo svečių balsavimu.

Pirmąją vietą ir Aukso diplomą pelnė svečias iš Kanados – skulptorius Antonijus di Guljelmas už savo darbą „Spoksojimas į dangų“. Sidabro diplomas ir antroji vieta atiteko italų skulptoriui Lukai Dzupeliui už dvi skulptūras „Kartu“. Bronzos diplomas ir trečioji vieta pripažinta vieninteliam šiame simpoziume dalyvavusiam lietuviui – skulptoriui Algirdui Kuzmai už tęstinį darbą „Kryptis“.

Vienintelė tarp simpoziumo dalyvių moteriškos giminės atstovė – skulptorė iš Austrijos Elizabeta Juan už savo darbą „Ekspresyvi moteris“ pagerbta itin originaliai – simpoziumo organizatoriaus Vidmanto Martikonio tėvas padovanojo skulptorei savo rankomis nupintą šiaudinę skrybėlę.

Penktajame skulptorių simpoziume kūrinius iš lietuviško lauko granito taip pat kūrė menininkai iš kitų pasaulio šalių: argentinietis Fabianas Rukas iš didžiulio riedulio sukūrė skulptūrą „Tėkmė“, kuri iškils Vilnojos ežero paviršiuje, o italas Mikelė Valenca nukalė gulinčios moters skulptūrą „Sėkmė“, ispanas Valerijanas Ernandezas atvėrė granitinį „Langą į pasaulį“.

Visą mėnesį vykusio simpoziumo uždarymo iškilmėse dalyvavo ir geriausius darbus rinko žinomi skulptoriai, meno kritikai, Vilniaus dailės akademijos ir sostinės savivaldybės vadovai, politikai, verslo ir žiniasklaidos atstovai.

Simpoziumo rengėjas, verslininkas ir Vilniaus miesto tarybos narys Vidmantas Martikonis pranešė ketinąs paremti Vilniaus dailės akademijos studentus, būsimuosius skulptorius, kurie dirbs su akmeniu.

2001 metais įkurtame Akmens skulptūrų parke „Vilnoja“ galima pamatyti daugiau kaip 30 autorinių kūrinių iš įvairių atspalvių lietuviško granito.

Pagal Eltą

Sudervė, Vilniaus rajonas

Mykolo Ambrazo (ELTA) nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija