Atnaujintas 2005 birželio 8 d.
Nr.44
(1345)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Į Ukmergę sugrįžo „Vilkmergė“

Paminklas „Lituania
Restituta“ Ukmergėje
Autorės nuotrauka

„Čia aš – Vilkmergė. Aš augu ir džiaugiuosi Šventosios vingiais, senuoju piliakalniu, bažnytėlių bokštais, žaliais šilais, glamonėjančiais mano žemę, darbščiais miesto ir kaimo žmonėmis, linksmais vaikų veidais. Mano gyvenimas šiame sename mieste kartu su jumis prasideda ankstyvą rytą ir baigiasi vėlyvą vakarą. O naktimis aš klaidžioju, ieškau ir budinu, kad visi prisikeltumėte naujiems darbams, puoštumėte savo miestą ir mylėtumėte...“ – šiais žodžiais prasidėjo šventinės skulptūros „Vilkmergės sugrįžimas“ atidengimas prie paminklo „Lituania Restituta“.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas pasidžiaugė gražia tradicija tapusia miesto švente, su gausiomis eisenomis, koncertais, poezijos skaitymu, mugėmis, sporto varžybomis ir kt. Jis išreiškė viltį, kad šio krašto žmonės gyvens turtingiau ir gražiau, mylės, puoselės ir gražins Ukmergės kraštą, iš kurio trykšta šviesa, naujos mintys. Nuaidėjus senosios miesto patrankos šūviui paskelbta miesto šventės pradžia.

Šiais metais į Ukmergės miesto šventę, skirtą Magdeburgo teisių grąžinimo 213 metinėms paminėti, atvyko svečiai su savo tautiniais kolektyvais iš Lenkijos, Švedijos, Latvijos, Vokietijos.

Svečiai iš Latvijos prabilo lietuviškai. Jie mielai pakvietė ukmergiškius atvykti į Livani miestą, kuris švęs 79-erių metų sukaktį. Šokių grupė iš Vokietijos atvyko su įspūdingais 150-ies metų senumo tautiniais – vestuviniais drabužiais. Miestelėnus ir svečius linksmino valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ bei Kultūros centro folklorinis ansamblis „Dagilėlis“. Šventinės skulptūros atidengimo proga virš aikštės sklandė TV-3 žinių malūnsparnis, iš kurio biro pavasarinės puokštės ir saldainiai.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija