Atnaujintas 2005 birželio 10 d.
Nr.45
(1346)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ukmergės dekanate

Per Devintines klebonas
minėjo šventimų dieną

Akademikas Zigmas Zinkevičius
(kairėje) pasveikino kun. Petrą Purlį

UKMERGĖ. Gegužės 29 dieną, per Devintines, Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kun. Petras Purlys pažymėjo ganytojiško darbo 22-ąsias metines. Į bažnyčią susirinko daug tikinčiųjų, rajono valdžios atstovų.

Iškilmingas šv. Mišias aukojo kun. Petras Purlys. Gražiai liejosi bažnyčios choro, kuriam vadovauja Regina Ališauskaitė, giesmės. Į Devintinių procesiją, vykusią miesto šventės antrąją dieną, suplaukė minios žmonių. Iškilminga procesija su Švč. Sakramentu Vienuolyno gatve pasuko į Klaipėdos gatvę. Procesija, tradiciškai stabtelėjusi keturis kartus, sustojo prie keturių papuoštų altorėlių, buvo pagerbti keturių evangelijų liudijimai apie Eucharistiją, giedamos Evangelijų ištraukos.

Kun. P.Purlį, per Devintines šventusį 22-ąją sukaktį, pasveikino Ukmergės dekanas kun. Gintautas Kabašinskas,Veprių, Balninkų, Žemaitkiemio, Siesikų klebonai kunigai Bronislovas Gimžauskas, Rimantas Laniauskas, Šarūnas Petrauskas, Vytautas Simonas Guogis, Švč.Trejybės bažnyčios altaristas Petras Tavoraitis. Pirmą kartą Ukmergėje lankėsi Vilniaus Arkikatedros Didysis choras, skyręs klebonui gražiausias giesmes. Daug šiltų sveikinimo žodžių išsakė Ukmergės rajono savivaldybės meras, ligoninės administracijos atstovai, viešosios bibliotekos direktorė, Želvos seniūnijos darbuotojai, giminės, draugai.

Ukmergės dekanas kun. G.Kabašinskas prisiminė tuos laikus, kada jis su kun. P.Purliu mokėsi Kauno kunigų seminarijoje. „Teko mokytis su visų gerbiamu klebonu, kuris pasižymėjo santūrumu, rimtai žiūrėjo į kunigystę. Vėliau mūsų keliai išsiskyrė ir po daugelio metų vėl susitikome. Žaviuosi jo darbštumu, pareigingumu“, – sakė dekanas. Kunigą pagerbė ir kraštietis, akademikas, profesorius Zigmas Zinkevičius su savo šeima. „Sveikinu jus ypatingo, dvigubo jubiliejaus proga. Nors jau prabėgo 60 metų, kai išvykau iš Ukmergės, bet laikau save ukmergiečiu. Savo ir savo šeimos vardu linkiu geros sveikatos, Dievo palaimos“, – šypsodamasis sveikino akademikas. Jis klebonui įteikė naujausią savo knygą „Lietuvių tautos kilmė“. Akademikas prasitarė, jog artimiausiu metu žada išleisti dar vieną knygą, susijusią su krikščionybės ištakomis. Kleboną sveikino Švč. Trejybės bažnyčios, „Tremtinių“ chorai, kaimo kapela „Sidabrinė gija“, organizacijų ir švietimo įstaigų atstovai.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija