Atnaujintas 2005 birželio 10 d.
Nr.45
(1346)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šakių dekanate

Per Devintines – procesija miesto gatvėmis ir Pirmoji Komunija

Atnašas iš Pirmąją Komuniją
priimančių vaikų priima
vikaras kun. Jonas Cikana

Pirmoji Komunija Šakių
Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje

Eucharistinė procesija miesto
gatvėmis išėjo iš bažnyčios

Šakiai. Eucharistinė Komunija ne tik suvienija atskirus krikščionis su Kristumi, bet juos sujungia į viena tarpusavyje, todėl Eucharistija yra visų krikščionių vienybės sakramentas. „Jei viena duona, tai ir mes daugelis esame vienas kūnas: mes juk visi dalijamės viena duona“ (1 Kor 10,17). Eucharistinė Komunija yra mūsų maistas, kurį priimame kartu kaip viena bendruomenė, yra tas maistas, kuriuo Kristus ne pasidalija su priimančiais šv. Komuniją, bet juos surenka į save ir suvienija.

Devintinės – Švč. Kristaus Kūno ir Kraujo šventė – glaudžiai suvienijo Šakių parapijos žmones, tėvus ir vaikus. Tą dieną 125 vaikai priėmė Pirmąją Komuniją.

Jau treti metai vaikai per devynis mokslo mėnesius kartą per savaitę rengiami parapijos namuose (grupelėje po 12-15) vikaro kun. Jono Cikanos ir katechetės Kristinos. Sekmadieniais jie stengdavosi aktyviai dalyvauti 10 val. jaunimo šv. Mišiose, adorantės barstė gėles procesijose.

Tradicine tapusi vieninga Devintinių procesija vinguriavo Šakių gatvėmis. Altorėliai buvo gražiai papuošti prie Šakių savivaldybės, seniūnijos, banko NORD/LB ir parapijos namų. Seniūnijos ir banko darbuotojai pagarbiai pasitiko procesijos dalyvius ir vienijosi į Švč. Kristaus Kūno ir Kraujo šventę. Šakių gatvės tapo Jėzaus gatvėmis, kaip ir linkėjo per homiliją klebonas kun. Sigitas Matusevičius.

D.M.

Vido VENSLOVAIČIO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija