Atnaujintas 2005 birželio 10 d.
Nr.45
(1346)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Aleksoto dekanate

Vyskupo vizitas
su meilės maldų vainikais

Vyskupas Rimantas Norvila
ir jo generalvikaras
kun. dr. Arūnas Poniškaitis
atvyko į Garliavą

Garliavos klebonas
kun. Kęstutis Vosylius
ir ministrantai laukia vyskupo

GARLIAVA. Gegužės 27 ir 29 dienomis Garliavos parapiją vizitavo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, jį lydėjo generalvikaras kun. dr. Arūnas Poniškaitis.

Gegužės 27 dieną vizitas buvo pradėtas vietos seniūnijoje, susitinkant su seniūnu ir darbuotojais. Po to vyskupas aplankė Garliavos 1-ąją vidurinę mokyklą, kur buvo pašventinta naujai įrengta tikybos klasė. Vyskupas pabendravo su mokyklos kolektyvu bei mokyklų direktoriais. Toliau ganytojas aplankė Garliavos slaugos ligoninę, pakalbino visus ligonius, juos palaimino. Pavakare naujai suremontuotuose parapijos namuose susitiko su pastoracinės tarybos nariais. Ten visi šeimyniškai susėdo su prie bendro stalo, šnekučiavosi. Klebonas simboliškai visus vaišino nerauginta duona.

Vyskupas norėjo pamatyti, kaip ir kuo gyvena parapijiečiai. Visur jis rodė dėmesį ir šilumą. Ganytojas visus drąsino, ragino daryti, ką kiekvienas galime, ir nenusiminti susidūrus su įvairiais sunkumais, nes tik jie mus užgrūdina. Vakare šv. Mišiose 106-iems parapijos jaunuoliams buvo suteiktas Sutvirtinimo sakramentas.

Gegužės 29 dieną iškilmingas šv. Mišias aukojo vyskupas R.Norvila. Parapijos klebonas kun. Kęstutis Vosylius vyskupui pateikė išsamią ataskaitą apie parapijos padėtį. Joje yra 18 tūkst. parapijiečių. Klebonas pasakojo, kuo gyvenama, kas padaryta ir ką reikėtų padaryti, kas džiugina ar kelia rūpesčių.

Vyskupas savo homilijoje pirmiausia kalbėjo apie Švenčiausiąjį Jėzaus Kūną ir Kraują, Jo galią, poveikį (juk tai buvo Dievo Kūno – Devintinių šventė). Paskui sakė: gerai, kad visur tinkama aplinka – bažnyčia, šventorius, parapijos namai, klebonija, chorai. Pagyrė chorą (vad. Arūnas Važniskis), patarnaujantį jaunimą, vaikus. Bet to dar maža, reikia tikėjimo dvasios darbų. Vėliau su didele meile aukojo šventą Mišių auką. Visa šventovė tartum nuščiuvo ir girdėjo tik viena: „Šventas“, „Tikiu“.

Vysk. R.Norvila giedojo Švč. Mergelės Marijos litaniją. Jis dar kvietė būti darnia bendruomene, įsitraukti į parapijos gyvenimą, branginti tai, ką mes turime, kas mus visus stiprina, Eucharistiją. Pabaigoje vyskupui vadovaujant vyko Devintinių procesija. Jam padėkota sugiedant „Ilgiausių metų“. Ganytojas buvo išlydėtas plojimais.

Kas penkeri metai vyskupas oficialiai aplanko kiekvieną parapiją. Paskutiniu laiku toks vizitas Garliavoje buvo jubiliejiniais krikščionybės metais, 2000-aisiais, kai lankėsi vyskupas Juozas Žemaitis. Vyskupo apsilankymas Garliavoje buvo didžiulė šventė. Ji buvo didelis įvykis ne tik Garliavos klebonui kun. Kęstučiui Vosyliui, bet ir jo padėjėjams: kun. Vladui Bobinui (kuris ką tik minėjo kunigystės 40-metį), jaunam vikarui kun. Mindaugui Martinaičiui. Šventėje dalyvavo aplinkinių parapijų kunigai.

Jonas KIRLYS

Jono PUODŽIŪNO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija