Atnaujintas 2005 birželio 10 d.
Nr.45
(1346)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Moralinis reliatyvizmas – viena svarbiausių santuokos ir žmogaus gyvybės negerbimo priežasčių

Popiežius atidarė Romos vyskupijos
šeimų sielovados suvažiavimą

Popiežius Benediktas XVI
sveikina tikinčiuosius
Švento Petro aikštėje

Birželio 6-osios vakarą Laterano Šv. Jono bazilikoje popiežiaus Benedikto XVI skaitytu įvadiniu pranešimu prasidėjo Romos vyskupijos šeimų sielovados suvažiavimas tema: „Šeima ir krikščionių bendruomenė. Asmens formavimas ir tikėjimo perdavimas“. Gana ilgoje kalboje Popiežius apžvelgė plačią ir sudėtingą dabartinės šeimų sielovados panoramą, ypatingą dėmesį skirdamas šiuo metu visuomenėje labai paplitusiam moraliniam reliatyvizmui, kuris yra viena svarbiausių santuokos ir šeimos krizės, žmogaus gyvybės negerbimo priežasčių.


Gyvybė nėra balsavimo objektas

Mindaugas BUIKA

Tvirti Italijos įstatymo reikalavimai

Tarp daugelio pastaruoju metu įvairiose Europos šalyse rengiamų referendumų, Bažnyčia ir gyvybės gynėjai su dideliu suinteresuotumu laukia birželio 12-13 dienomis Italijoje vyksiančios piliečių visuotinės apklausos baigties dėl griežtai dirbtinį apvaisinimą (in vitro) ribojančio ir eksperimentus su žmogaus embrionais draudžiančio įstatymo likimo. Italų vyskupai paragino tikinčiuosius susilaikyti nuo balsavimo, taip pasakant dvigubą „ne“ ne tik pačiam krikščioniškajam mokymui prieštaraujančiai metodikai, bet ir siekiams dar labiau „pabloginti“ esamą įstatymą, kuris yra vienas labiausiai ribojančių minėtas procedūras pasaulyje.


Jono Pauliaus II sekretorius paskirtas Krokuvos arkivyskupu

Mindaugas BUIKA

Arkivyskupas Stanislavas Dzivišas
beveik keturis dešimtmečius
buvo arkivyskupo, paskui
kardinolo Karolio Vojtylos,
vėliau tapusio popiežiumi
Jonu Pauliumi II, asmeniniu
sekretoriumi

Didelės atsakomybės suvokimas

Praėjus dviem mėnesiams po popiežiaus Jono Pauliaus II mirties Vatikane buvo pranešta, kad jo ilgametis asmeninis sekretorius 66 metų arkivyskupas Stanislavas Dzivišas yra skiriamas Krokuvos arkivyskupu metropolitu. Krokuvos arkivyskupija, kurios ganytoju iki išrinkimo į apaštalo Petro sostą 1978 metais buvo ir pats Jonas Paulius II (tuomet kardinolas Karolis Vojtyla), yra antroji pagal dydį ir reikšmę Lenkijos diecezija. Jos teritorijoje gyvena 1,6 mln. žmonių, iš kurių 1,5 mln. yra katalikai. Čia darbuojasi du tūkstančiai kunigų ir beveik penki tūkstančiai vienuolių. Tradiciškai Krokuvos ordinarai turi ir kardinolo titulą, todėl tikimasi, kad kitoje konsistorijoje popiežius Benediktas XVI kardinolu pakels ir arkivyskupą S.Dzivišą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija