Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Nenutylantis skausmo aidas

Birželio 19-ąją, sekmadienį, Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo prokatedroje bazilikoje buvo aukojamos šv. Mišios už kunigus kankinius Joną Petriką, Vaclovą Balsį ir Justiną Dabrilą. Šv. Mišias aukojo vyskupo generalvikaras kun. dr. Arūnas Poniškaitis, kan. Kęstutis Žemaitis ir kan. Gracijus Sakalauskas. Homilijoje kan. K.Žemaitis sakė, kad mirė dvasininkų budeliai, nes jų sielas suteršė nenuplaunama kaltės dėmė, o nukankintieji liko gyvi, Amžinybės šviesa nušviesti, ir moko žmones atlaidumo. Visiems, net priešams.

Po iškilmingų pamaldų bendruomenė buvo pakviesta į parapijos „Caritas“ salę, kur vyko minėjimas žuvusiems kunigams atminti. Minėjimui vadovavo Irena Šalčiūnienė. Įdomiai, jautriai prelegentė nušvietė trijų kunigų gyvenimą. Pasakojo apie pašaukimo ištakas, teologijos studijas Lietuvoje ir užsienyje, apie pastoracinį darbą įvairiose parapijose. Atskleidė kunigų asmenybes: harmoningą dvasinį pasaulį, gražų bendravimą su tikinčiaisiais, jaunimu. Tai buvo didelės erudicijos dvasininkai, įsitraukę į tautinį, kultūrinį visuomenės švietimą.

Jeronimo Šalčiūno eilėraščius skaitė Zita Ruočkuvienė, Aleksandra Šepkienė ir pats autorius. Savo kūrybos eilėraštį – Birutė Papečkienė. Prisiminimais iš kunigų laidotuvių pasidalijo Sigita Lankininkienė. Visus minėjimo dalyvius sujungė Almos Galuzienės vadovaujamo senjorų ansamblio dainos, parinktos iš kun. J.Dabrilos rinkinio „Vai lėkite, dainos“. Padovanoti Jono Šidlausko parengti lankstinukai apie kunigus. Sugiedotas „Viešpaties angelas“, Maironio „Lietuva brangi“.

P.PAŠKAUSKIENĖ

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija