Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Per rokoko psalmes – į šventąjį kalną

„Būk ir toliau tokia pat atvira, kaip tas indas, į kurį Šventoji Dvasia kvėptų garsus, natas. Būk palaiminta ir per tave tebūna palaiminti šitie vaikai“, – šie linkėjimo žodžiai buvo tarti vaikų vokalo studijos „Ro-ko-ko“ vadovei Rasai Kauneckaitei. Birželio 9 dienos popietę Šiaulių miesto kultūros centre „Ro-ko-ko“ pristatė naują sakralinės muzikos programą „Į Šventąjį kalną“. Taip pat pavadinta ir nauja – antroji šios grupės kompaktinė plokštelė.

Tiek vadovė, tiek psalmių giedotojai pagyrimo žodžių nusipelnė ne tik už puikų atlikimą. Klausytojus ypač džiugino nuoširdumas. Balsai ir akys pagal psalmės žodžius švytėdavo džiaugsmu, surimtėdavo, išreikšdavo sielvartą ar nuostabą Dievo didingumu, pasitikėjimą Jo pagalba.

Studijos vadovė R.Kauneckaitė dėkojo į koncertą atvykusiam Šiaulių vyskupui E. Bartuliui: „Labai ačiū už nuolatinį padrasinimą ir palaikymą“. Taip pat dėkota albumo aranžuotojui Gediminui Dapkevičiui, vaikams, įrašiusiems tokį ilgą albumą, jų tėveliams už kantrybę ir palaikymą.

„Rasa, šaukeisi Viešpaties, ir Jis sukūrė tavo naują širdį: šaukeisi Viešpaties, ir Jis paėmė tave už rankos; šaukeisi Viešpaties, ir Jis tau įkvėpė garsus; šaukeisi Viešpaties, ir šitie vaikai virto angelais“, – sakė Eglė Linkevičienė. Jos žodžiams pritarė garsūs „Ro-ko-ko“ gerbėjų aplodismentai.

Inesė RATNIKAITĖ

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija