Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Garsiausio pamokslininko pasiklausyti susirinko dešimtys tūkstančių

Baptistų pamokslininkas
Bilis Grehemas

Buvęs JAV prezidentas
B.Klintonas su žmona
Hilari klausosi garsiojo
evangelisto B. Grehemo pamokslo
EPA-ELTA nuotrauka

Ligotas televizijos pamokslininkas Bilis Grehemas per vieną pastarųjų savo kreipimųsi paragino dešimtis tūkstančių jo pasiklausyti susirinkusių žmonių atgimti Kristuje ir padėti išgydyti pasaulio ligas. 86 metų vyras, JAV žinomas kaip baptistų pamokslininkas, kalbėjo stipriu balsu ir aistringai ragino kiekvieną atverti širdį Biblijai. „Didžiausias šių dienų iššūkis – išmokyti žmones skleisti ne neapykantą, o meilę. Jėzus sakė, kad visi gali pradėti gyventi iš pradžių. Būtent dėl to Jis tvirtino, jog jūs privalote atgimti”, – per savo pusę valandos trukusį pamokslą kalbėjo B. Grehemas. „Žmogaus gebėjimas mylėti atsilieka nuo technologinės pažangos. Tai gali lemti milžiniškas nelaimes ir viso pasaulio katastrofą. Visi mes nusidėjėliai, nė vienas nėra be nuodėmes, todėl kiekvienas privalo iš esmės pasikeisti”, – teigė jis.

B. Grehemas, turintis puikių oratoriaus sugebėjimų, laikomas Amerikos šiuolaikinės evangelizacijos tėvu. Savo pamokslus jis skaitė 210 mln. žmonių 185 šalyse, yra parašęs 24 knygas, dauguma kurių – bestseleriai. Nors pamokslininkas sunkiai serga, per sako kalbą jis stovėjo ir nesvyravo. B. Grehemas kenčia nuo Parkinsono ligos, skysčio smegenyse ir prostatos vėžio. Jis vaikšto pasiramsčiuodamas lazdele ir sunkiai mato bei girdi.

Savaitgalį du jo pamokslus išklausė 150 tūkst. žmonių, kurie atstovavo įvairioms rasinėms ir etninėms grupėms. Vertėjai pamokslą vertė į 20 kalbų. Tarp mitinge dalyvavusių garsenybių Koronos parko scenoje buvo ir buvęs JAV prezidentas Bilas Klintonas su žmona Hilari. Klausant daugiau kaip 80 tūkst. žmonių, B. Klintonas pareiškė, kad B. Grehamas yra žmogus, nusipelnantis didžiulės pagarbos. „Aš visada jį mėgau”, – sakė eksprezidentas. Tokie jo žodžiai buvo netikėti daugeliui, kurie B. Grehemą iki šiol laikė greičiau konservatyvios Amerikos dvasininku. B. Klintonas atkreipė dėmesį į B. Grehemo indėlį kovoje prieš rasinę diskriminaciją JAV mokyklose, kuri kai kur tęsėsi net iki septintojo dešimtmečio.

B. Grehemas, kuris laikomas pirmuoju televizijos pamokslininku, išgarsėjo beveik prieš penkis dešimtmečius savo pamokslais Niujorko „Madison Square Garden” arenoje. Nuo tada jis laikomas konservatyvios evangelinės krikščionybės JAV vadovu.

B. Grehemas teigė sąmoningai pasirinkęs Niujorką paskutinio savo pamokslo vieta. Aštuonis milijonus gyventojų turintis miestas, anot jo, vis dar yra reikalingas paramos, kad išsigydytų žaizdas, kurias daugeliui žmonių atvėrė Rugsėjo 11-osios teroro aktai.

Pagal Reuters-dpa-ELTA

EPA-ELTA nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija