Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Lietuvių bendruomenei Belgijoje
reikia ganytojo

Jurgita ŽEMAITYTĖ

Ambasadorė prie NATO Gintė
Damušytė ir prelatas
Edmundas Putrimas

Briuselyje lankėsi už lietuvių sielovadą užsienyje atsakingas prelatas Edmundas Putrimas. Ganytojas susitiko su lietuvių bendruomene Briuselyje, aplankė visas čia esančias Lietuvos diplomatines atstovybes, taip pat lankėsi Europos Sąjungos institucijose, Belgijos vyskupų konferencijoje.

Nėra tikslių duomenų, kiek Belgijoje gyvena lietuvių. Lietuvos ambasadoje Belgijoje per paskutiniuosius rinkimus į Seimą, vykusius pernai rudenį, balsuoti užsiregistravo puspenkto šimto lietuvių, tačiau šis skaičius gali būti kelis kartus didesnis.


Airijos lietuviai džiaugiasi garbindami Dievą gimtąja kalba

Pokalbis su kun. Egidijumi Arnašiumi, dirbančiu Airijoje, Dublino lietuvių katalikų misijoje

Kun. Egidijus Arnašius

Vasario 16 dieną atvykote į Airiją, kad pradėtumėte pastoracinį darbą Dubline. Kokie jūsų pirmieji įspūdžiai po pažinties su naująja parapija?

Dubline neturiu parapijos, čia dar niekad neapaštalavo joks kitas lietuvių sielovados kunigas. Niekada iki šiol čia taip gausiai nebuvo ir lietuvių. Kaip žinome, mūsų tautiečiai pradėjo važiuoti į Airiją tik maždaug prieš penkerius metus. Pagal kanoninį Telšių vyskupo Jono Borutos, SJ, paskyrimą aš esu pirmas lietuvių kunigas Dubline ir visoje Airijoje. Kol kas tai tik pastoracinio darbo pradžių pradžia. Todėl mes vadinamės ne parapija, o lietuvių katalikų misija, nes neturime apibrėžtų ribų taip, kaip būdinga parapijai, nes lietuviai gyvena įvairiose Dublino vietovėse ir už jo ribų. Kartu ši misija yra įpareigota rūpintis tiek Dublino lietuvių, tiek ir visos Airijos lietuvių sielovada, neišskiriant ir Šiaurės Airijos, kuri formaliai priklauso Jungtinei Karalystei.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija