Atnaujintas 2005 liepos 8 d.
Nr.51
(1352)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Švč. Mergelė Marija sugrįžo į žemaičių šventovę

Žemaičių Kalvarijos Mažosios
Bazilikos altorių vėl puošia
po poros metų restauruotas
„Švč. Mergelės Marijos
su kūdikiu“ paveikslas

Restauruotas „Švč. Mergelės Marijos su kūdikiu“ paveikslas birželio 30-ąją iškilmingai įneštas į Žemaičių Kalvarijos Mažąją Baziliką. Prie jo po poros metų pertraukos vėl meldžiasi į atlaidus plūstantys maldininkai.

Kaip sakė Telšių vyskupas Jonas Boruta, dvejus metus P. Gudyno restauravimo centre tyrinėtas ir po restauracijos centrinį Žemaičių Kalvarijos Mažosios Bazilikos altorių vėl puošiantis „Švč. Mergelės Marijos su kūdikiu“ paveikslas kitais metais bus vainikuotas Popiežiaus karūna. Vyskupo teigimu, apie malonėmis garsėjančio paveikslo vainikavimą Popiežiaus karūna buvo kalbėta su šviesios atminties popiežiaus Jono Pauliaus II sekretoriumi.


Siurprizų savaitgalis

Bronius VERTELKA

Karaliaus Aleksandro vaidmenį
vos ne kaip tikras aktorius atliko
kun. dr. Rimantas Gudelis (viduryje)

Paskutinį birželio savaitgalį atgijo senasis Bistramo dvaras, stovintis netoli Via Baltica tarp Panevėžio ir Ramygalos. Vaizdingame parke, galingų klevų, uosių ir ąžuolų pavėsyje, vyko trečiasis Bistrampolio festivalis. Jis buvo skirtas pirmojo Panevėžio vyskupo Kazimiero Paltaroko gimimo 130-osioms metinėms.

„Esu tikra, kad vieta, kur dabar esame, nereikalauja daug žodžių. Linkiu Bistrampolio festivaliui neužgesti dar daugelį metų“, – atidarant šventę linkėjo Panevėžio apskrities viršininkė Gema Umbrasienė. „ Džiaugiuosi, kad šis festivalis tampa tradiciniu. Smagu, jog šioje gražioje žemėje jis būna tikrai skambus“,- kalbėjo Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija