Atnaujintas 2005 liepos 8 d.
Nr.51
(1352)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Džiaugiasi pamatę Popiežių

Kauno „Šilinukai“ gavo Šventojo Tėvo palaiminimą lietuviškai

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kauno „Šilo“ mokyklos dešimtmečiai
(iš kairės): Airida Romanovaitė,
Gabija Meilutytė, Livita Pociūtė,
Gvidas Misiūnas, Tomas Korsakas,
gavę popiežiaus Benedikto
XVI palaiminimą

Birželio 2-11 dienomis Kauno „Šilo“ pradinės mokyklos folkloro ansamblis „Šilinukai“ buvo pakviestas koncertuoti į Italiją, Romą, Vatikaną. Kauniečiai turėjo galimybę aplankyti tuo pačiu San Mariną, Asyžių, Neapolį, Kaprio salą, Veneciją, Paduvą.

Prieš kelias dienas „Šilo“ mokykloje išvykos dalyviai ir jų tėveliai susirinko aptarti įspūdžių, pažiūrėti filmuotą medžiagą, nuotraukų. Viena kelionės vadovių, mokyklos direktorės pavaduotoja Gražina Kepežinskienė papasakojo, kad grupėje buvo 30 vaikų ir bemaž tiek pat lydinčių tėvelių.


Devintinės Romoje

Dalia TARAILIENĖ,

Piligriminio komiteto prie Lietuvos Vyskupų
Konferencijos koordinatorė

Popiežiaus Jono Pauliaus II mirtis buvo įvykis, kuris nepaliko abejingo nė vieno žmogaus. Vienų didesni, kitų mažesni išgyvenimai privertė mane pagalvoti apie susitikimų galimybę Romoje – su naujuoju popiežiumi Benediktu XVI ir su senuoju – Jonu Pauliumi II.

Po palaiminimo Vilniaus Arkikatedroje, grupė piligrimų buvo pasirengusi kelionei į Romą. Tai ir penkiolikmečiai, vedini nepažintos romantikos, ieškantys tvirtų akmenų gyvenimo brastoje, ir vyresnieji, netgi senyvo amžiaus, vykstantys padėkoti ir tarsi uždėti antspaudą ant pragyventų dienų skaičiaus. Pirmos kelionės valandos skirtos pažinčiai. Bendra malda ir giesmė padeda pajusti kelionės esmę.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija