Atnaujintas 2005 liepos 15 d.
Nr.53
(1354)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ar Brolijoje yra brolių, juodvarniais lakstančių?

Spaudoje pasirodė pranešimų apie nesutarimus Sausio 13-osios Nepriklausomybės gynimo Brolijoje. Tuo klausimu spausdiname atsiliepimą, atėjusį paskutinę minutę į redakciją.

Brolija - tai ne partija, sąjūdis, klubas ar šiaip bendrija, o broliškai tarpusavyje sugyvenanti, viešai deklaruojamų tikslų siekianti organizacija. Ne veltui ir Nepriklausomybę pasiekėme ir apgynėme todėl, kad buvome vieni kitiems kaip broliai ir seserys. Po tos lemtingosios 1991 m. sausio 13-osios susibūrėme ne į kokį kitą junginį, o į Broliją - Nepriklausomybės gynimo broliją. Žinojome ir žinome, kad bet kokie priešų ginklai - tankai, bombos, naftos ir dujų čiaupai, „kaspervizijos“ ir kt. - atsimuš į mūsų širdžių meilės, maldos ir pasiaukojimo Lietuvai užtvarą.


Atokvėpio nebus

Petras KATINAS

Sankcijos kunigaikštienei
Jauniaus AUGUSTINO piešinys

Pagaliau tautos išrinktieji išsiskirstė atostogauti. Daugelis piliečių irgi lengviau atsiduso, tikėdamiesi, jog iki rugsėjo vidurio, kai prasidės parlamento rudens sesija, atsipūs nuo kasdieninių skandalų, įvairiausių komisijų, kurių per pavasario sesiją buvo prikurta neregėta gausybė, skelbiamų neva tyrimų išvadų ir visuotinio tuščiažodžiavimo. Ir kodėl gi nepilstyti iš tuščio į kiaurą, jeigu Seimas tapo tiktai Vyriausybės, tiksliau, Premjero pastumdėliu. Tokia padėtis būti paklusnaus piemenuko vietoje, aišku, netenkina Seimo Pirmininko, kuris per savo paties bičiulį Seimo Audito komiteto pirmininką A.Skardžių ėmė kastis po paties „amžinojo“ Premjero pamatais. O tas kasimasis „amžinajam“ gali baigtis labai blogai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija