Atnaujintas 2005 liepos 15 d.
Nr.53
(1354)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dievas myli ne mirtį, bet savo sukurtą gyvybę

Popiežius Benediktas XVI sekmadienį pasmerkė teroristinius aktus Londone, o pirmadienį pradėjo atostogauti

Popiežius Benediktas XVI
pirmadienį pradėjo
savo atostogas Italijos Alpėse,
Las Kombas miestelyje
EPA-ELTA nuotrauka

Praeitą sekmadienį, liepos 10 dieną, popiežius Benediktas XVI pasmerkė barbariškus teroristinius pasikėsinimus Londone.

„Mus visus slegia gilus skausmas dėl žiaurių teroristinių pasikėsinimų Londone praėjusį ketvirtadienį. Meldžiamės už žuvusiuosius, sužeistuosius ir jų artimuosius. Meldžiamės taip pat ir už teroristus: Viešpats tepaliečia jų širdis. Visiems, kurie kursto neapykantą ir vykdo šiuos pasibaisėtinus išpuolius, sakau: Dievas myli ne mirtį, bet savo sukurtą gyvybę. Vardan Dievo, liaukitės!“ – sakė Šventasis Tėvas.

Sekmadienio vidudienio maldos kalbos pabaigoje Šventasis Tėvas pranešė apie savąsias vasaros atostogas: Aostos slėnyje praleisiu trumpą poilsio laikotarpį. Būsiu svečias tuose pačiuose namuose, kuriuose daug kartų viešėjo popiežius Jonas Paulius II. Dėkoju tiems, kurie mane lydi savo malda ir visiems su meile tariu: iki pasimatymo!

Liepos 11 dienos rytą popiežius Benediktas XVI išskrido į Aostos slėnį, Alpių kalnų papėdėje, Italijos šiaurės vakaruose. Po trumpos kelionės automobiliu Šventasis Tėvas jau buvo Les Combes kaime, kur Popiežius apsigyveno nedideliame dviejų aukštų name, priklausančiame saleziečiams. Tai bus vien poilsio ir ramybės laikotarpis. Per beveik tris savaites truksiančias atostogas numatyti tik du vieši Šventojo Tėvo pasirodymai – vidudienio maldos susitikimai su tikinčiaisiais liepos 17-ąją ir liepos 24-ąją. Šiuos du maldos susitikimus tiesiogiai iš Alpių kalnų kaimo transliuos televizija, o asmeniškai juose dalyvauti galės slėnio gyventojai ir apylinkėje poilsiaujantys žmonės.

Kalnuose popiežius Benediktas XVI bus iki liepos 28 dienos ir po to persikels į vasaros rezidenciją – Kastelgandolfo rūmus, kuriuose, kaip kasmet, praleis likusią vasaros dalį. Į Vatikaną grįš rugsėjo pabaigoje.

* * *

Beje, Didžiosios Britanijos sostinės policijos viršininkas A.Bleras pažymėjo, kad britų policijos ir saugumo tarnybų pastangomis jau nustatyta vieno iš teroristų tapatybė. Tai žmogus, kuris, kaip manoma, susprogdino dviaukštį autobusą Londono centre. Pasak policijos viršininko, artimiausiu metu bus paskelbtos dar keturių ar daugiau teroristų nuotraukos. Britų tyrėjai, kuriems aktyviai padeda ekspertai iš JAV, Prancūzijos ir kitų šalių, teigia, jog teroristų grupė galėjo atvykti iš Vakarų Jorkšyre esančio Lydso mieste, kuriame įsikūrusi didelė musulmonų bendruomenė, leidžianti net laikraščius ir kitą literatūrą, dažnai propaguojančią „šventąjį karą prieš kryžiuočius ir netikėlius“. Ir šio miesto mečečių mulos yra gana agresyvūs. Todėl Anglijos policija Lydso mieste šturmavo kelis įtariamųjų namus. Vieno jų duris teko net išsprogdinti. Policijos pareigūnų duomenimis, minėtuose namuose rasta labai svarbios medžiagos, kuri padės atskleisti išpuolių Londone organizatorius ir vykdytojus.

Taip pat teigiama, kad, ištyrus sprogimų vietas Londono metro ir susprogdintame autobuse, nustatyta, jog buvo panaudoti kariniai sprogmenys. Tačiau nesakoma, iš kokių karinių objektų tos sprogstamosios medžiagos buvo atvežtos. Yra užuominų, kad sprogmenys atgabenti iš Balkanų, t.y. buvusios Jugoslavijos, kur jų netrūksta.

XXI, VR

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija