Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Stovyklavo dekanatų jaunimas

Birželio 26-30 dienomis Kaišiadorių vyskupijos Šeimos centras pakvietė jaunimą į stovyklą „Atrask save“. Jai vadovavo Šeimos centro darbuotoja Dalia Mackeliūnienė.

Stovyklai parinkta vieta - nuostabus gamtos kampelis prie Bebrusų ežero - sužavėjo susirinkusius stovyklautojus. Čia susirinko jaunimas iš Kaišiadorių ir Širvintų dekanatų. Atvyko tie, kurie dirbo parapijose: padėjo Šeimos centrams organizuoti Gyvybės dienos renginius, dalyvavo katalikiško jaunimo susibūrimuose, lankėsi paskaitose, organizacijų „Už gyvybę“ renginiuose. Jau pirmąją dieną stovyklautojai bendravo su Antanu Šalaševičiumi („Gyvųjų akmenų“ bendruomenė), kalbėjo apie šeimą, meilę, ieškojo atsakymo į jiems rūpimus klausimus. Vakare visi susirinkdavo bendrai maldai.

Užsiėmimų įvairovė neleido jaunuoliams nuobodžiauti.

Vadovaujami I.Vasiliauskienės, stovyklautojai leidosi į kelionę viduramžių epocha. Išsiaiškinę, kokias dorybes vertino viduramžių riteriai, vaikinai ir merginos pasidalijo viduramžių epų aprašymus ir išsiskirstė filmo kurti. Dantės „Dieviškoji komedija“, „Rolando giesmė“ ir „Nibelungų žiedas“ buvo ne tik įdomiai interpretuoti, bet ir padėjo jaunuoliams geriau suvokti tikrąsias, katalikiškas vertybes, kurios buvo dvasinio gyvenimo pagrindas viduramžiais.

Kitą dieną stovyklautojus aplankė Širvintų dekanas monsinjoras J.Dabravolskas. Po surengto Molėtų vizijos konkurso-koncerto, stovyklautojai dalijosi dekano atvežtais saldumynais, bendravo, pasakojo įspūdžius. Stovykloje katechezėms vadovavo tikybos mokytoja L.Kiškytė.

Sunku visiems buvo išsiskirti. Parašę atsiliepimus ir laiškus, stovyklautojai išvyko namo.

Irena Vasiliauskienė,
Širvintų šeimos centro vadovė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija