Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Per atlaidus - vyskupo padrąsinimas

Po Sumos šv. Mišių vyskupai
bei vyskupijos kunigai įsiamžino
su sutvirtintaisiais ir jų artimaisiais

Vilkaviškis. Švč. M. Marijos Apsilankymo Katedroje švenčiant titulinius Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo atlaidus paminėtos ir atstatytos vyskupijos Katedros konsekracijos septintosios metinės.

Prieš didžiuosius parapijos atlaidus Katedros šventorius pasipuošė ryškiaspalvių pelargonijų kupolais, kurių grožis, kaip ir visa išpuoselėta Katedros aplinka, džiugina vilkaviškiečius ir miesto svečius.


Sąskrydis Švč. M.Marijos garbei

ŠIRVINTOS. Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebono dekano mons. Juozapo Dabravolsko iniciatyva rajono pradinių mokyklų mokiniams kasmet gegužės mėnesį organizuojami sąskrydžiai, skirti Švč. M.Marijos garbei. Šiemet jau dešimtasis sąskrydis „Marija – Tu Motina mūsų visų“ vyko šios parapijos Družų pradinėje mokykloje. Salė buvo išpuošta, įrengtas Švč. M.Marijos garbei altorėlis, degė žvakutės. Mokiniai linksmi, gražiai pasipuošę. Šią šventę dekanui padėjo surengti tikybos mokytojos D.Lapinskienė, D.Katinienė ir L.Kiškytė. Taip pat talkino Širvintų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos Družų pradinio ugdymo skyriaus vyr. mokytoja D.Vinslauskienė ir mokytoja J.Urbonavičienė, Širvintų kultūros centro Družų filialo vadovė M.Morkūnienė.


Dvylika atlaidų dienų

Besiklausydami Kalnuose pamokslo,
žmonės prisėdo ant pievos

Nuo seno į didžiuosius Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Aplankymo atlaidus suvažiuodavo minios tikinčiųjų ne tik iš Žemaitijos, bet ir iš kitų Lietuvos vietovių. Todėl šie atlaidai kartais dar vadinami ir garsiaisiais Žemaičių Kalvarijos atlaidais, nes jie žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.


Ragino jaunimą atsigręžti į tikėjimą

Šv.Mišias aukojo vyskupas
Jonas Ivanauskas
ir monsinjoras Jonas Voveris

TAUJĖNAI. Liepos 17 dieną Šv.Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčia vos talpino gausų tikinčiųjų būrį, dalis jų šurmuliavo šventoriuje. Už bažnyčios tvoros taip pat virė savotiškas kasdieninis kaimo vaizdelis – „skuduryno“ prekiautojai siūlė savo prekes. Šv.Mišių metu jaunimėlis kuitėsi po didžiules senienų krūvas. Senyvo amžiaus žmonės šventą dieną nedrįso žengti į dėvėtais drabužiais nusėtą šalikelę ir nuoširdžiai meldėsi bažnyčioje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija