Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kauno arkivyskupijoje

Ukmergės dekanate

Ragino jaunimą atsigręžti į tikėjimą

Šv.Mišias aukojo vyskupas
Jonas Ivanauskas
ir monsinjoras Jonas Voveris

Vyskupas Jonas Ivanauskas
Sutvirtinimo sakramentą suteikė
beveik 100 jaunuolių. Dešinėje –
Ukmergės dekanas
kun. Gintautas Kabašinskas

TAUJĖNAI. Liepos 17 dieną Šv.Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčia vos talpino gausų tikinčiųjų būrį, dalis jų šurmuliavo šventoriuje. Už bažnyčios tvoros taip pat virė savotiškas kasdieninis kaimo vaizdelis – „skuduryno“ prekiautojai siūlė savo prekes. Šv.Mišių metu jaunimėlis kuitėsi po didžiules senienų krūvas. Senyvo amžiaus žmonės šventą dieną nedrįso žengti į dėvėtais drabužiais nusėtą šalikelę ir nuoširdžiai meldėsi bažnyčioje.

Tą sekmadienį Šv.Kryžiaus Išaukštinimo bažnyčioje parapijiečius ir jaunimą palaimino Kauno arkivyskupo generalvikaras vyskupas doc. dr. Jonas Ivanauskas. Šv.Mišiose dalyvavo Ukmergės dekanas kun. Gintautas Kabašinskas, naujasis klebonas kun. Dainius Lukonaitis, ilgalaikis Taujėnų parapijos dvasios ganytojas monsinjoras Jonas Voveris.

Vyskupas J.Ivanauskas, suteikęs Sutvirtinimo sakramentą beveik 100 jaunuolių, juos palaimino ir paragino atsigręžti į tikėjimą. „Sveikinu visus, priėmusius Sutvirtinimo sakramentą. Dievo dvasia nužengė ir gyvena jumyse, visuomet veiks ir kalbės jums. Būkite atviri Dievo dvasios veikimui, ji visuomet jus ves į gėrį, saugos nuo blogio, bus jums tikros dieviškos išminties garantas“, - sakė ganytojas.

Vyskupas padrąsino jaunuolius, nusprendusius eiti kunigystės keliu. Jis paminėjo, jog Taujėnų parapijoje visi mato gražų pavyzdį - Dievo tarnystei atsidavusį monsinjorą J.Voverį, kuris čia dirba jau trisdešimt metų. Per devyniasdešimt metų perkopęs monsinjoras tapo tikru tėvu savo parapijiečiams. „Reikia visuomet melstis už pašaukimus, atsiliepti į Dievo kvietimą. Lietuvai labai reikia gyvo tikėjimo, kunigų, tarnaujančių Dievui ir žmogui“, - priminė vyskupas. Jis taip pat padėkojo visiems už tikėjimą, meilę Dievui ir Bažnyčiai, bendrą solidarumą parapijoje ir suteikė ganytojišką palaiminimą. Vyskupas tikintiesiems sakė, kad nesivaikytų mados vėjų, nesiektų savo sureikšminimo, išaukštinimo. Svečias pabrėžė, jog gyvenime žmogus yra laimingas tik tuomet, kai jaučia Dievo, artimų, brangių žmonių šilumą.

Taujėnų klebonas kun. D. Lukonaitis padėkojo vysk. J.Ivanauskui už tikintiesiems suteiktas dvasios dovanas, už skelbtą Dievo žodį, gražias mintis, padrąsinimus, nuoširdų ir žmogišką bendravimą. Klebonas išsakė daug gražių žodžių mons. J.Voveriui už jo tarnystę Dievui, rūpestį bažnyčia ir parapijiečiams, choristams, parapijos patarnautojams, jaunimui, bažnyčios talkininkams.

Pastoracinės tarybos atstovai ir Taujėnų seniūnė Elvyra Tulušienė įteikė ganytojui gėlių puokštę ir pasidžiaugė nuostabiu susitikimu, kurio metu tikinčiųjų sielos prisipildė šilumos ir stiprybės. Visos Taujėnų parapijos vardu vyskupui palinkėta tvirtybės, sveikatos ir išminties, sugiedota „Ilgiausių metų“.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija