Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilniuje bus kuriamas filmas apie popiežių Joną Paulių II

Lietuvos kino studija vasarą išgyvena kūrybinio įkarščio metą. Rugpjūčio pradžioje Vilniuje bus baigti vaidybinio televizijos serialo „Elžbieta I“ su britų kino garsenybėmis Džeremiu Aironsu ir Helena Miren filmavimo darbai, įsibėgėja amerikiečių atkuriamosios dokumentikos projektai, o rugpjūčio viduryje prasidės vaidybinės juostos apie šįmet mirusį popiežių Joną Paulių II filmavimas.

Kaip sakė Lietuvos kino studijos direktorius Ramūnas Škikas, amerikiečių ir italų kinematografininkų vaidybiniame televizijos filme bus pasakojama apie tris būsimojo popiežiaus Karolio Voitylos gyvenimo laikotarpius - vaikystę, jaunystę ir brandą, taip pat Jono Pauliaus II veiklą iki paskutiniųjų gyvenimo metų.

„Visas filmas bus kuriamas Lietuvoje - Vilniuje ir Rumšiškėse, net Vatikano popiežiaus rūmų kambarių interjerai bus atkurti Lietuvos kino studijos paviljonuose, tik kai kurie vaizdai bus filmuojami Romoje. Manau, labai simboliška, kad filmas apie Krokuvos arkivyskupą K.Voitylą bus filmuojamas Vilniuje - Krokuvai istoriškai artimame mieste. Jau vyksta pasirengimas filmavimui, o darbai turėtų prasidėti rugpjūčio viduryje. Sutarta, kad aštuonerių metų ir dvidešimtmetį K.Voitylą vaidins lietuvių aktoriai, kurie bus atrenkami pagal panašumą į užsienio aktorių, vaidinsiantį Popiežių“, - sakė R. Škikas.

Pasak direktoriaus, tai bus vienas pirmųjų filmų apie iškiliausią mūsų laikų Popiežių, sukurtas po pontifiko mirties šių metų balandį. Pavasarį pasirodė italų režisieriaus Džakomo Batiato vaidybinis filmas „Karolis. Istorija žmogaus, kuris tapo popiežiumi“ apie būsimojo Popiežiaus jaunystę, tačiau pats Jonas Paulius II šios juostos jau nespėjo pamatyti. Rašomas scenarijus ir šio filmo tęsiniui. Įamžinti iškilųjį Popiežių kino juostoje ėmėsi ir Holivudo aktorius bei režisierius Melas Gibsonas, skubama įgyvendinti ir daugiau kino projektų apie Popiežiaus gyvenimą.

Šį pusmetį Lietuvos kino studijoje numatyta ir daugiau kino projektų. „Kadangi turime didžiausią kino kūrimo bazę Baltijos šalyse ir net Rytų Europos mastu, galėtume vienu metu dirbti su 3-4 kino projektais, tik bėda, kad, Lietuvoje kuriant užsienio kompanijų filmus, jaučiame savų techninių darbuotojų stygių, tad esame priversti samdyti analogiškų profesijų užsienio specialistus“, - sakė Kino studijos vadovas.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija