Atnaujintas 2005 rugpjūčio 5 d.
Nr.58
(1359)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gyvojo rožinio kalbėtojai

Tytuvėnuose Gyvojo rožinio kalbėtojų būrelis veikia jau treti metai. Jį įkūrė buvusi tikybos ir lietuvių kalbos bei literatūros mokytoja T.Barkauskienė. Būrelio narių kalbamas rožinis ypatingas tuo, kad praturtintas popiežiaus Jono Pauliaus II pridėta dar viena – Šviesos dalimi. Aktyviausios pagalbininkės – T.Arkušauskienė ir G.Giedrienė. Būrelį globoja, aktyviai talkina klebonas kun. V.Butkus. Susirinkimuose mokomasi giesmių, poetų Maironio ir A.Vienažindžio dainų.

Rožinio kalbėtojos globoja sunkius ligonius, padeda vienos kitoms, bėdai ištikus suteikia pagalbą, rūpinasi padegėliais, neturtingais vaikais, pasveikina įvairių švenčių, sukaktuvių progomis, į paskutinę kelionę parapijiečius išleidžia giesmėmis ir maldomis. Būrelio aktyvistės organizuoja piligrimines keliones į šventas vietas bei bažnyčias, kur gieda, meldžiasi savo ir parapijos intencijomis. Piligrimės jau susipažino su Šakių rajono Keturnaujienos kaimo Dievo Gailestingumo šventove, Pasvalio rajono Gulbinėnų, Vilniaus, Žemaitijos bažnyčiomis. Paskutinį kartą maldų intencijas sudėjo prie stebuklingojo Švč. Dievo Motinos paveikslo Pažaislyje, uždegė savaitę degančią žvakę žvakių šventovėje – kriptoje Šv. Gertrūdos bažnyčioje Kaune už parapijos vienybę bei ramybę. Kelionių metu rožinio kalbėtojos susitiko su šviesuoliais dvasininkais: jau Amžinybėn išėjusiais tėvu Stanislovu, Stulguose – kun. V.Ripinskiu, Kaltinėnuose – kun. P.Linkevičiumi, Varniuose – kun. J.Petrausku ir kitais.

Tarp Rožinio kalbėtojų būrelio narių – liaudies meistras Pranas Belaglovis, kurio kryžiai, koplytstulpiai, koplytėlės išbarstyti po visą Tytuvėnų kraštą, poetė B.Volskytė iš Pagryžuvio, vienuolė, vargonininkė, giesmininkė, juostų audėja R.Rimkutė.

Justina VIRŽINTIENĖ

Tytuvėnai, Kelmės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija