Atnaujintas 2005 rugpjūčio 5 d.
Nr.58
(1359)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Afganistane tarnaujantys kariai dalyvavo Eucharistijos šventime

Liepos 31 d., sekmadienį, Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) stovykloje buvo aukojamos šv. Mišios už šiame krašte tarnaujančius karius ir jų artimuosius. Karius maldai pakvietė mėnesiui į Afganistaną atvykęs Tauragės įgulos kapelionas kunigas kapitonas Remigijus Monstvilas. Jis perdavė kariams vyriausiojo karo kapeliono kanauninko pulkininko Juozo Gražulio linkėjimus.

Tačiau šv. Mišiose galėjo dalyvauti ne visi PAG tarnaujantys kariai. Nemažai karių vykdė savo kasdienes užduotis: ruošėsi patruliuoti, ėjo į sargybą. „Šv. Mišias aukosiu kiekvieną sekmadienį, tad tie kariai, kurie negalėjo ateiti į koplyčią šiandien, galės tai padaryti po savaitės“, – sakė kapelionas kun. kpt. R.Monstvilas.

PAG koplytėlė – tai kariška palapinė, kurioje pastatytas mažas altorius ir sustatytos kėdės. Tokioje neįprastoje aplinkoje kapelionas aukoja šv. Mišias jau nebe pirmą kartą – pavasarį jis lankė Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono karius, tarnaujančius Irake.

Vyr. ltn. Ričardas Uzelka
Lietuvos vadovaujamos Afganistano
Goro provincijos atkūrimo grupės atstovas spaudai

Čagčaranas, Afganistanas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija