Atnaujintas 2005 rugpjūčio 12 d.
Nr.59
(1360)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Atsisveikinome su poeto žmona

Aldonos Irenos Brazdžionienės laidotuvės

Aldona Irena Brazdžionienė
(1912-2005)

Prie kapo duobės kalba
kun. prof. Arvydas Žygas (dešinėje)
Ričardo Šaknio nuotraukos

Sekmadienį Kauno Petrašiūnų kapinėse palydėta didžiulės kauniečių ir žmonių minios iš visos Lietuvos, gražioje panteono kalvoje, pušų paunksmėje prie savo vyro poeto Bernardo Brazdžionio, atgulė jo ištikimoji žmona Aldona Irena Brazdžionienė (1912 07 11 – 2005 07 16)

Prie kapo duobės kun. prof. Arvydas Žygas, gerai pažinojęs visą velionės šeimą, sakė, kad Aldona ir Bernardai Brazdžioniai santuokoje išgyveno 67-erius metus. Ponios Aldonos gyvenime tikėjimas Dievu buvo pavyzdinis vaikams ir vaikaičiams. Ponia Aldona, prieš trejus metus palaidojusi savo mylimą Bernardėlį, jau nuo to laiko svajojo būti kartu su juo, anapus saulės. Po poeto mirties, sakė kun. A.Žygas, ponia Aldona paskutiniuosius dvejus metus gyveno su vaikaite Dalyte ir keturiais provaikaičiais. Ji paliko sūnų Algį, seserį Gražiną, aštuonis vaikaičius, dvidešimt provaikaičių ir vieną proprovaikaitę. Liūdime visi netekę brangios Mamytės, mylimos sesers, švelnios Močiutės.

Poeto kūrybos eilėraštį perskaitė aktorius Petras Venslovas. Kalbėjo Kauno miesto vicemeras ErikasTamašauskas, išeivijos lietuvių publicistas, artimas šeimos bičiulis Juozas Kojelis, Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Petras Palilionis, velionės sesuo Gražina, vaikaitė Dalia, kuri jaudinančiai, įtaigiais žodžiais nutapė savo švelnios, mylimos Močiutės paveikslą.

Supiltas smėlio kauburėlis pasidabino gyvų gėlių puokštėmis ir vainikais. Suplazdėjo žvakelių liepsnelės... Išsipildė poeto eilės, skirtos Aldonai, eilėraštyje „Keleiviai“:

Su tavim aš per pasaulį platų
Žemės krašto eisiu pažiūrėt,
Atsigert jaunystės amžinųjų metų
Iš negęstančios gyvenimo taurės.

Kazimieras DOBKEVIČIUS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija