Atnaujintas 2005 rugpjūčio 19 d.
Nr.61
(1362)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Mintys apie tėvynę, 1

2005 metų svarstyklės jau persisvėrė į antrąją pusę. Lietuva plūkiasi įvairiuose „politiniuose“ skandaluose, kuriuos neproduktyviai komentuoti, svarstyti, vertinti metasi politologų minios. Į bevaisę polemiką įsitraukia politikai, suinteresuoti užtarti ar dar stipriau nulinčiuoti visų linčiuojamą asmenį, o po to ir paprasti politikuojantys piliečiai. Ir nebelieka laiko pažvelgti į labiau išliekančias vertybes, nebelieka laiko įvertinti mūsų pačių tikruosius darbus, nebelieka laiko prisiminti tėvynės žygdarbius.


Letargo liga

Petras KATINAS

Premjeras ir jo Vyriausybės ministrai skelbia, kad vasara jau baigiasi, sugrįš iš atostogų ministrai ir Seimo nariai, o tada bus priimami svarbūs sprendimai. Aišku, „Lietuvos žmonių labui ir gerovei“. Taip sudarytas įspūdis, jog vasarą nieko ypatinga politiniame gyvenime tarsi ir nevyko. Visi lepinosi vasaros džiaugsmais ir karščiais, kas egzotiškuose kraštuose, kas savajame pajūryje, kas tobulino savo anglų kalbos žinias ūkanotame Albione.


Liūtys Lietuvoje užtvindė laukus

Patvinus Akmenos upei,
buvo apsemti pastatai Kretingos
pašonėje Romando Žiubrio
(ELTA) nuotrauka

Šiomis dienomis Lietuvos kaime susiklostė nepaprastoji padėtis – dėl lietaus dirbami laukai virto tūkstančiais ežerų, kritulių kiekis viršijo praėjusio šimtmečio rekordus. Lietuvoje tenukulta 1 proc. javų, o derlius, specialistų skaičiavimu, šiemet bus trečdaliu mažesnis. Visa šalis stovi ant katastrofos ribos – sužlugdyta javapjūtė, nuniokoti laukai. Ypač nukentėjo Panevėžio apskrities ūkiai – čia siautėjo viesulas ir kruša.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija