Atnaujintas 2005 rugsėjo 2 d.
Nr.65
(1366)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Beslano įkaitų dramos metinės

Žmonės, prisimindami Beslano
tragediją, apžiūri žuvusių
vaikų nuotraukas
EPA-ELTA nuotrauka

Vakarų spauda pažymi, kad minint Beslano mokyklos užgrobimo pirmąsias metines žuvusiųjų artimieji kaltina valdžią dėl nesugebėjimo tinkamai ištirti tragedijos aplinkybes ir pyksta, kad pareigūnai neprisiima atsakomybės už savo vaidmenį įkaitų dramos metu.

Liberalus britų dienraštis „Independent“ primena skaitytojams, kad gedinčios Beslano motinos pažadėjo akis į akį susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir paklausti, kodėl jis nepadarė visko, kad apsaugotų jų atžalas.

„Jų grasinimai, kurie sužlugdė Kremliaus viltis, kad asmeninis susitikimas su prezidentu padės nuraminti jų pyktį, šiame mažame miestelyje, kuris neteko 330 žmonių, pasigirdo ruošiantis skaudžiam tris dienas truksiančiam kruvinos mokyklos apsiausties metinių minėjimui“.

„Prieš metus daugiausia pykčio buvo nukreipta į teroristus, užgrobusius mokyklą ir reikalavusius, kad Rusijos kariai paliktų Čečėniją mainais į daugiau nei tūkstančio įkaitų išlaisvinimą. Tai atrodė paprastas atvejis, kai susidūrė gėris ir blogis. Vis dėlto praėjus 12 mėnesių Kremliui tenka dėti visas pastangas, kad primintų žmonėms, kas yra nusikaltėliai“, - rašo „Independent“.

Pagal dpa-Reuters-ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija