Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kodėl ir kas neįtinka Premjerui
ir socialdemokratams

Andrius KUBILIUS,

opozicijos lyderis

Kodėl A. M. Brazauskas taip supyko ant E. Vasilio-Vasiliausko?

A.Brazauskas rado, kas kaltas, kad bankrutavo draudimo bendrovė „Ingo Baltic“. Pasirodo, ne akcininkai iš rusiškojo „Ingosstrach“ ar artimi A.Brazausko bičiuliai V.Geržonas ir J.Beržinskas, taip pat valdę „Ingo Baltic“, bet Draudimo priežiūros komisijos (DPK) pirmininkas E.Vasilis-Vasiliauskas. Galima būtų manyti, kad A.Brazausko patirtis po 1995 metų bankų krizės ir to meto premjero A.Šleževičiaus graudus likimas po bankų krizės sukėlė tokį ryžtingą šiandieninio Premjero norą įvardyti kaltąjį, kad, neduok Dieve, nukentėjusieji neįvardytų esant kaltą Vyriausybę. Vis dėlto toks Premjero tariamai ryžtingas ir nelabai būdingas jam sprendimas bei rugsėjo 5 dienos žurnalo „Ekstra“ publikacija apie galimas A.Brazausko pykčio priežastis verčia mus šios istorijos nepalikti be išsamesnės analizės.


Okupacinių represinių struktūrų dokumentai neturi būti Lietuvos valstybės paslaptimi

Rugsėjo 7 dieną vyko Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos nario Sauliaus Pečeliūno spaudos konferencija „Liustracijos pataisos – kas slepiama nuo visuomenės“. Dalyvavo Teisės instituto direktoriaus pavaduotojas Petras Ragauskas.

S.Pečeliūnas priminė, kad praėjusią Seimo sesiją buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo „užtaisyti spragas“ įstatymuose dviem klausimais: dėl liustracijos ir archyvų. „Darbo grupė darbą lyg ir baigė, pateikė šūsnį projektų Seimui, bet ir anksčiau sudarytoje komisijoje, kuri tyrė KGB rezervo klausimus, ir šioje darbo grupėje liko neišspręstų klausimų. Mes galime siūlyti savo įstatymų pataisas, bet sprendimas yra daugumos rankose ir jeigu mes, opozicija, nesulauksime žiniasklaidos ir visuomenės pagalbos, dauguma gali ignoruoti mūsų pastabas, – sakė S. Pečeliūnas. – Dalis įstatymų pataisų jau yra registruota“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija