Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gerumas, traukiantis žmones

Mons. Leonas Jakimavičius

Kai besileidžianti saulė paskutiniais spinduliais pasiekia beržų viršūnes, sutviska Alytaus Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios bokštas. Iš visų pusių parapijiečiai skuba į vakarines pamaldas, kurios vyksta kasdien. Sekmadieniais šv. Mišios aukojamos 8 val. ir 10 val., o vakare, 18 val., į šv. Mišias suguža jaunimas: jų metu gieda jaunimo choras.

1993 m. gegužės 30 d. į Alytų atvyko kun. Leonas Jakimavičius. Tai labai garbingas, uolus ir pasiaukojantis kunigas. Reikėjo didelės išminties ir pastangų, kad imtųsi Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios statybos. Mes labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad turime tokį nuoširdų ir rūpestingą kleboną. Jis savo gerumu patraukia visus žmones. Jau du kartus buvo išrinktas Alytaus miesto garbės piliečiu, jam suteiktas monsinjoro titulas.

Prie bažnyčios yra šarvojimo salė. Ne vieną neturtingą žmogų klebonas leido pašarvoti, aukojo šv. Mišias ir palaidojo už „ačiū“, neimdamas jokio atlygio. Visiems, be išimties, randa šiltą žodį, sugeba užjausti. Jį myli vaikai, jaunimas ir garbaus amžiaus žmonės – visi parapijiečiai.

Marijos Krikščionių Pagalbos parapijos parapijiečiai

Alytus

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija