Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ir katalikiškame leidinyje turi būti rašinių įvairiausiomis temomis…

„Nors mes dabar skaitome
„Kregždutę“, tačiau kartais
įdomu paskaityti ir „XXI amžių“
Autoriaus nuotrauka

Skaudu ir apmaudu, kad krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis „XXI amžius“ negauna Spaudos rėmimo fondo paramos ir redakcijos vadovams tenka kasdien sukti galvą, kaip išsilaikyti. Šio vienintelio katalikiško laikraščio skaitytojai mato, kad jis dar vis gyvuoja tik „XXI amžiaus“ redakcijos darbuotojų, prenumeruojančių bei platinančių šį laikraštį žmonių dėka. Nors laikraštis leidžiamas tik pusšešto tūkstančio egzempliorių tiražu, bet jį skaito gerokai daugiau žmonių. Mat daugelis, dėl pinigų stokos negalėdami jo užsiprenumeruoti, jį skolinasi iš kaimynų. Gerai žinau, kad trečiadienio arba penktadienio numeriai per savaitę keliauja iš rankų į rankas. Taigi vienas prenumeruoja, o skaito šeši arba septyni žmonės. Vadinasi, „XXI amžius“ žmonėms yra reikalingas. O tai rodo šio leidinio kokybę ir spausdinamos medžiagos aktualumą.


Katalikiškai spaudai bibliotekose atsirasti trūksta ir noro, ir pinigų

Bronius VERTELKA

Platelių bibliotekos vedėja
Irena Kaniavienė: „Yra nuolat
skaitančių „XXI amžių“, žinau,
jog yra ir jį prenumeruojančių
per paštą“

Didžiausias „XXI amžiaus“ turtas - jį perkantys ar prenumeruojantys žmonės. Panevėžio krašte katalikiškos pakraipos laikraštis turi daugiausia savo skaitytojų. Tai didžiulis jo nuolatinių talkininkų nuopelnas. Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčios rektorius kan. Bronius Antanaitis, jau atšventęs savo gyvenimo 80 metų sukaktį, - aktyviausias „XXI amžiaus“ platintojas tarp Lietuvos kunigų. Nuoširdūs laikraščio bičiuliai – Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, generalvikaras kan. dr. Robertas Pukenis, Panevėžio ir jo krašto bažnyčių klebonai. Spausdintą katalikišką žodį skleisti padeda kai kurios Panevėžio miesto savivaldybės bibliotekos. Tokios spaudos uoli rėmėja yra Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Užsukus į ją, „XXI amžių“ ir „Kregždutę“ rasi greta kitų Lietuvoje išeinančių laikraščių.


Spausdintas žodis nenusileidžia internetui

Panevėžio rajono savivaldybės
viešosios bibliotekos
direktorė Rūta Bagdonienė

Ne vieneri metai esu Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos skaitytojas. Rinkausi ją todėl, jog čia nebūna grūsties, niekas tavęs neskubina, yra didokas periodinės spaudos ir naujų knygų pasirinkimas. Patinka pačių darbuotojų profesionalumas. Išradingai panaudotas kiekvienas patalpų metras. Rasta vietos ir menui, kur eksponuojamos įvairios parodos. Tačiau šį kartą su bibliotekos direktore Rūta BAGDONIENE kalbėjausi apie spaudą ir jos prenumeratą.


Paremkime katalikišką balsą ir žodį!

Rugpjūčio pradžioje iš vieno labai padoraus jaunuolio, prisistačiusio paramos „Marijos radijui“ rinkėju, gavau lankstinuką, pavadintą „Marijos radijas“, su prierašu „Krikščioniškas balsas Jūsų namuose“, ir standartinį lapelį, kuriuo kviečiama pagal išgales pervesti „Marijos radijui“ (jis šiuo metu girdimas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose) piniginę perlaidą tokiu adresu: Viešoji įstaiga „Marijos radijas“, Įmonės kodas: 136001742, Paramos sąskaita: LT857300010083243344, Bankas: Hansabankas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija