Atnaujintas 2005 rugsėjo 21 d.
Nr.70
(1371)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Spekuliacijų karuselė

Petras KATINAS

Šakių rajone, Jotyškių kaime,
sudužo Rusijos naikintuvas SU-27
Vido Venslovaičio nuotrauka

Moderniausiam Rusijos naikintuvui SU-27 pažeidus Lietuvos erdvę ir sudužus Šakių rajono Plokščių seniūnijos Jotyškių kaimo laukuose, dar neišsisklaidžius sprogimo dūmams prasidėjo gana neaiškūs mūsų Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadų pareiškimai. Ministras G.Kirkilas puolė aiškinti, jog rusų karinių oro pajėgų pažiba SU-27 neturėjo jokių blogų tikslų, nes esą sugedo jo navigacinė sistema, baigėsi kuras ir t.t. Ir dar – SU-27 nebuvo ginkluotas. Po kelių valandų pranešta, kad lėktuvas buvo ginkluotas tiktai 30 mm patranka, bet jame nebuvo jokių raketų. Panašiai kalbėjo ir kariuomenės vadas generolas Valdas Tutkus bei Gynybos štabo viršininkas generolas Vitalijus Vaikšnoras.


Vamzdis Baltijos dugnu. Ką tai reikš dujų aplenktai Lietuvai?

Vytautas LANDSBERGIS,

Europos Parlamento narys

Putino-Šrioderio „pakto“ pasekmės Lietuvai, jeigu kas pajėgia ir nori analizuoti, numatomos gana nesunkiai. Tačiau gali būti sunkios.

Galimos politinės pasekmės: smarkiai didėjanti priklausomybė nuo esamos Rusijos valdžios. „Gazprom“ – tai Rusijos vyriausybė, kuri per „Gazprom“ jau sėdi ir „Ruhrgas“. Palikti be jokios alternatyvaus vamzdžio perspektyvos (pavyzdžui iš Norvegijos arba per Ukrainą), turėsime ne tik nuolankiai klausyti, bet ir prašyti. Dujų tiekimai Lietuvai taps Rusijos malone, o ši šalis, bent jau jos dabartinė valdžia, malonių dykai nedalija. Beje, dykai nedalija nė Vokietijai, nes šitaip skaldo Europos Sąjungą ir ketina satelizuoti bent jau jos dalį.


Nustokite palaimingai miegoti

Ar išdrįs A. Brazauskas pripažinti, kad „Mažeikių nafta“ dirba gerai todėl, kad 1999 metais konservatoriai elgėsi ryžtingai?

Andrius KUBILIUS,

opozicijos lyderis

Vyriausybė rengiasi uždirbti, nes 1999 metais Vyriausybė pritraukė Vakarų kapitalą

Praėjusią savaitę buvome nustebinti pranešimų apie Vyriausybės pasirengimą išpirkti visas „Mažeikių naftos“ akcijas ir po to jas parduoti kitam savininkui. Buvome nustebę, nes prieš porą metų, tik prasidėjus „Jukos“ krizei, kai M.Chodorkovskis buvo suimtas, aš siūliau Vyriausybei rengtis „Jukos“ valdomų akcijų išpirkimui. Tuo metu Premjeras drąsiai pareiškė, kad tai yra nesąmonė ir, švelniai pasityčiojęs iš naivios opozicijos, pareiškė, jog Vyriausybė to nesirengia daryti. Mes nesitikime, kad Premjeras sugebėtų pripažinti, kad tuo metu mes buvome teisūs, o jis neteisus, nes, kaip žinote, premjeras A.Brazauskas niekada neklysta.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija