Atnaujintas 2005 rugsėjo 21 d.
Nr.70
(1371)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Susibūrimas Mūšios partizanų parke

Paminklas broliams partizanams
Katlioriams partizanų parke

Nenuilstantis Lietuvos partizanų kapelionas, monsinjoras, dimisijos pulkininkas Alfonsas Svarinskas parodė, kaip reikia gerbti partizanus. Sekmadienį, rugsėjo 18 dieną, išaušęs vaiskus, be jokio debesėlio saulėtas rytas rodė, jog Dievas pasirūpino, kad Lietuvos partizanų sąšauka šalia Ukmergės esančiame Mūšios partizanų parke būtų jauki, graži, patraukli.Tai monsinjoro iniciatyva surengta pavyzdinė partizanų pagerbimo ir paminklų pašventimų iškilmė.


Filosofas, katalikiško jaunimo vadas

Konferencija filosofo dr. Juozo Girniaus gimimo 90-mečiui

Dr. Aldona Vasiliauskienė

Grupė konferencijos dalyvių
Sudeikių pagrindinėje mokykloje
Audronės Driskiuvienės nuotrauka

„XXI amžiuje“ jau buvo rašyta apie 2003-iųjų rudenį Utenos savivaldybėje įkurtos Arkivyskupo Mečislovo Reinio atminimo įamžinimo ir pagerbimo komisijos veiklą, jos organizuotas arkivyskupui skirtas konferencijas bei kitus renginius garsinant šio Dievo tarno vardą. Po dvejų metų jau galima pasidžiaugti, kad minėtos komisijos veikla išaugo iš arkiv. M. Reiniui skirtų renginių.


„Aušros“ žiburiui – 90

Benjaminas ŽULYS

Suvažiavimą paskyrė jubiliejui

Kaune, „Aušros“ gimnazijoje, įvyko ketvirtasis šios mokyklos aušrokų suvažiavimas, skirtas „Aušros“ gimnazijos įkūrimo 90–ies metų jubiliejui pažymėti. Kaip šventės išvakarėse papasakojo mokyklos direktorės pavaduotoja Gražina Zizaitė, pirmieji trys suvažiavimai įvyko Čikagoje (JAV) bei Toronte (Kanada), dabartinis suvažiavimas – pirmasis, įvykęs Lietuvoje, „Aušros“ rūmuose ir kitose miesto vietovėse. Visuose praeituose suvažiavimuose dalyvavo Kazys Bobelis, jis buvo ir šios šventės aktyvus dalyvis. K.Bobelis ir gimnazijos direktorė Bronislava Volungevičienė (čia dirbanti bemaž dvidešimt metų) šventę pradėjo gimnazijos salėje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija