Atnaujintas 2005 rugsėjo 21 d.
Nr.70
(1371)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Džiaukimės, ką šiandien turim

Alvyra GRĖBLIŪNIENĖ

Kūrybiniame literatų seminare.
Sėdi Anelė Šlapkauskienė
Aldonos MILIEŠKIENĖS nuotrauka

Lietuvos invalidų draugija Šventosios mokymo ir reabilitacijos centre organizavo penkių dienų poilsinį, kūrybinį literatų seminarą. Man teko laimė kartu su Anele Šlapkauskiene jame dalyvauti. Seminaro tema jau buvo pasiūlyta praeitais metais jo dalyvių, tai – meilė. Šįmet dalyvavo per 30 žmonių. Penketas iš jų su didele negalia, sėdintys vežimėliuose. Pirmą dieną susipažinome, gavome užduotis: vertinti draugo kūrybą ir sukurti naujus kūrinius apie meilę arba laisva tema. Tam buvo paskirtas laikas – kiekvieną dieną po pietų. Dėstytoja Paulina Žemgulytė supažindino su naujausios lietuviškos literatūros tendencijomis. Ji papasakojo vaizdelį, kai šalia grojančių muzikantų ir autorės, pardavinėjančios savo knygas, sėdi elgetos. Nežinia, kas daugiau susirenka?


Dailės dirbinių mugė

Bronius VERTELKA

Mažeikiškis skulptorius
Paulius Daujotas

Panevėžiui švenčiant savo 502-ąjį gimtadienį, dvi dienas jame vyko dailės dirbinių mugė. Jos dalyviai buvo daugiau nei šimtas tautodailininkų ir menininkų iš įvairių Lietuvos vietų. Pirmą kartą miesto savivaldybė ir šventinių renginių organizatorė Viešoji įstaiga „Jokastė“ jiems suteikė teisę prekiauti nemokamai.

Šiaip tyloka Kranto gatvė – viena seniausių Panevėžyje – dvi dienas buvo kupina šurmulio. Mugei vieta pasirinkta neatsitiktinai – ranka pasiekiamas miesto centras, čia pat stovi žilą senovę menantys pastatai. Savo dirbinius į mugę suvežė ar sunešė patys gamintojai, o ne kažkokie perpardavinėtojai. Joje buvo galima pamatyti tai, kas pačių jų rankomis sukurta ir pačių protu sumanyta.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija