Atnaujintas 2005 rugsėjo 21 d.
Nr.70
(1371)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pažintis su rajonu – per knygas

Didžiausią darbo stažą turinti
Viešosios bibliotekos darbuotoja
Emilija Bielskienė jau brandina
mintį apie naują parodą

Panevėžys. Unikali paroda veikia rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje. Jos ekspozicijoje-knygos, pasakojančios apie šį rajoną bei jo žmones. Bibliotekoje tokia paroda surengta pirmą kartą.

Mintis surengti knygų parodą „Panevėžio rajonui- 55“ kilo Viešosios bibliotekos vyr. bibliografei Emilijai Bielskienei. Įgyvendinti ją padėjo kolegės. Išėjo nuostabi, per 80 knygų paroda. Didžiausias jos pasididžiavimas – daugiau nei 1000 puslapių leidinys apie Raguvą. Jis išleistas „Versmių“ leidyklos ir skirtas Lietuvos tūkstantmečiui. Čia pat yra poetės Elenos Mezginaitės parengtas leidinukas „Panevėžio rajonas“. Prieš keletą dešimtmečių pasirodžiusioje knygutėje pirmą kartą buvo šiltai papasakota apie šį nuostabiai gražų šalies kampelį. Ypatingos vertės turi Panevėžio rajone klebonavusio kun. Jono Jurgaičio knyga „Ant Tėvynės aukuro“, kurioje pasakojama apie Naujamiesčio parapiją. Ne vienas skaitytojas bibliografine retenybe tapusį kūrinį pageidavo išsinešti į namus paskaityti. Parodoje galima pamatyti Astos Bočiulytės ir Petro Juknevičiaus knygelę „Panevėžio rajono bažnyčios“. Šviežiausia iš parodai pateiktų knygų – Danutės Anužytės, Sibiro tremtinės, prisiminimai „Nuo Nevėžio ir Vadakties iki Minos ir Manos“.

Viešojoje bibliotekoje 39 metus dirbanti E. Bielskienė puoselėja svajonę surengti iš Panevėžio rajono kilusių žmonių, nebūtinai rašytojų ar poetų, knygų parodą. Iš čia išėjo medicinos šviesuoliai Jonas Lelys, Marijonas Krištopaitis, kalbininkas Jonas Šukys ir kiti Lietuvą aukštinantys žmonės. Prieš keletą metų biblioteka buvo pakvietusi į rašytojų ir poetų, gimusių ir augusių Panevėžio rajone, sukurtų knygų parodą.

Bronius VERTELKA

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija