Atnaujintas 2005 spalio 5 d.
Nr.74
(1375)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Margi juostų raštai

Benjaminas ŽULYS

Antanina Didžgalvienė ištikima
savo pasirinkto meno krypčiai –
tautinių juostų audimui

Kažin, ar būtų galima pasakyti, kada į mūsų tautos gyvenimą atėjo įvairūs tautodailės menai, kaip jie prigijo pirmiausia kaimuose, pamažėle, nors ir ne taip aktyviai, atėjo ir į miestus. Viena tokių tautodailės sričių yra tautiškų juostų, lovatiesių, prijuosčių, kostiumų, staltiesių, kitų liaudiškų puošmenų audimas. Tiesa, šiuo metu tokių audėjų mąžta, bet pasidžiaugti dar yra kuo, yra iš ko perimti patirtį ir ją paskleisti.


Paveiksluose – nuojautų ir gyvenimo trapumo simboliai

Rūta JONUŠKIENĖ

Nijolė Sušinskienė iki šiol
buvo žinoma kaip teismo
pirmininkė, dabar ji bus pažįstama
kaip originalaus braižo menininkė

Utenos kraštotyros muziejaus lankytojai džiaugėsi Nijolės Sušinskienės kūrybos darbų paroda, kurios tematiką autorė nusakė poeto Henriko Radausko žodžiais: „...Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu...“. Pirmosios personalinės parodos proga N.Sušinskienę, kurią iki šiol daugelis uteniškių pažinojo kaip Utenos rajono apylinkės teismo pirmininkę, o dabar žinos ir kaip originalaus braižo menininkę, sveikino kolegos, draugai, bičiuliai, pažįstami.


Nesureikšmina jubiliejų

Dailininkų sąjungos narys
Vydmantas Mačiulis

Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos galerijoje „Antras aukštas“ atidaryta dailininko Vydmanto Mačiulio darbų paroda. Ji skirta panevėžiečio gyvenimo 45 ir kūrybos 20 metų jubiliejams pažymėti.

Aptilus šventiniam šurmuliui, menininkas sutiko atsakyti į kelis klausimus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija