Atnaujintas 2005 spalio 7 d.
Nr.75
(1376)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios šventė

Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčiai šiemet sukanka 110 metų. Ta proga renginiai šventovėje ir ją supančioje Nepriklausomybės aikštėje vyko praėjusio savaitgalio keturias dienas.

Pirmoji šventės diena – ketvirtadienis – dedikuota vaikams. Buvo aukojamos vaikams skirtos šv. Mišios, po to mažieji pakviesti į Nepriklausomybės aikštę dalyvauti piešinių konkurse, šventės dalyviams koncertavo vaikų kolektyvai.

Penktadienio renginiai taip pat prasidėjo malda, ši diena buvo jaunimo diena. Nepriklausomybės aikštėje Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos daliniai ir sukarintos struktūros rengė akcijas ir konkursus jaunimui, vyko koncertas.

Šeštadienis – šeimos diena. Šventę pradėjo šv. Mišios, skirtos Angelams Sargams, po jų pagerbti žuvusieji bei mirę policijos pareigūnai. Iki pavakario Nepriklausomybės aikštėje vyko „Mykoliuko“ mugė, visuomenei prisistatė Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos daliniai ir sukarintos struktūros, koncertavo kapelos ir įvairūs kolektyvai, šventės dalyviai buvo vaišinami tradicine kareiviška koše. Vakare kauniečių ir miesto svečių laukė koncertas bei Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos dalinių ir sukarintų struktūrų akcija „Gyvasis kryžius“.

Sekmadienį šv. Mišias Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje aukojo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius ir Lietuvos kariuomenės ordinaras vyskupas Eugenijus Bartulis. Po to Nepriklausomybės aikštėje koncertavo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų pučiamųjų orkestras. Karininkų ramovėje svečiams buvo surengtas priėmimas, o pavakare šventė vėl sugrįžo į šventovę – čia pristatyta kūrybinio projekto „Žodis ir spalva“ baigiamoji programa – Karolio Vojtylos, Popiežiaus Jono Pauliaus II, meditacija „Priešais Juvelyro parduotuvę“ apie santuokos sakramentą.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija