Atnaujintas 2005 spalio 14 d.
Nr.77
(1378)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dagotuvės ir varpo šventinimas

Varpo šventinimo momentas.
Maldą kalba Šilutės dekanas
kan. Jonas Bučinskas

Žemaičių Naumiestis. Rugsėjo 23-25 dienomis čia vyko miestelio šventė Dagotuvės (Mykolinės). Šventė prasidėjo rugsėjo 23-iosios vakarą lietuvių liaudies romansų koncertu prie Žemaičių krašto etnokultūros centro. Rugsėjo 24-ąją vyko pagrindiniai Žemaičių Naumiesčio Dagotuvių renginiai. Miestelėnai ir svečiai galėjo susipažinti su dailininkės F.Linčiūtės-Vaitiekūnienės ir fotomenininkės Ruth Gerig (Vokietija) darbų paroda Etnokultūros centro muziejuje. Bibliotekoje vyko susitikimas su žemiete poete B.Gaigaliene ir fotografės L.Putriuvienės nuotraukų apie Žemaičių Naumiestį parodos pristatymas. Vakarop įvyko kraštiečių suėjimas ir miestelio mėgėjų teatro „Lamata“ premjera – K.Vijūno „Bobutės susipyko“.


Stokojantieji renkasi ten, kur jų vargus supranta

Vis didesnio populiarumo
sulaukia ir sekmadieninė
programėlė „Viltis“

Alytus. Vasarą neužsivėrė Šv. Angelų sargų parapijos „Caritas“ durys. Šiuose namuose užuovėją surado ne tik gyvenimo nuskriausti miesto nelaimėliai, bet ir šeimos, kurių sūnūs nukentėjo Afganistano kare, daugiavaikiai, socialinės atskirties žmonės. Šeimininkiškai besitvarkančios „Caritas“ savanorės geranoriškai paremia ir kaimyninių parapijų katalikiškas organizacijas.


Per atlaidus pašventinta miestelio vėliava

ŠILAVOTAS. Per Švč. M.Marijos Vardo atlaidus čia buvo pašventinta miestelio vėliava. Joje – auksiniame skyde pavaizduotos trys pušaitės su šaknimis, kaip vienas iš miestelio vardo kilmės versijos simbolių. Jos primena ir pirmąjį šilavotiškių kleboną, Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios statytoją, kartu su parapijiečiais pušimis ir maumedžiais apsodinusį smėlėtą kalną, kun. Antaną Radušį. 1902 metais pastatyta bažnyčia ir šiandien stovinti ant kalvos, matoma už keliolikos kilometrų, o apie 12000 spygliuočių tebedžiugina žaliuojančia giria. Herbą sukūrė dailininkas Rolandas Rimkūnas, o vėliavą pagamino Edita ir Gintas Ačai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija