Atnaujintas 2005 spalio 21 d.
Nr.79
(1380)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Skaitykite!

Leidykla „Naujasis amžius“ išleido profesorės Onos Voverienės parengtą antrąją serijos „Žymiosios XX amžiaus Lietuvos moterys“ knygą, skirtą partizanėms, ryšininkėms, tremtinėms, kovotojoms. Autorė rašo apie iškiliausias Lietuvos moteris, įnešusias neįkainojamą indėlį į Lietuvos valstybingumo atkūrimą, išsaugojimą ir stiprinimą.

Redakcijoje knyga kainuoja 15 Lt, siunčiant paštu – 19 Lt.

Viktoras Baltutis. „Akivaras“. Tai daugiau nei 50 metų Australijoje gyvenančio lietuvio istorinė apysaka apie Lietuvos prieškario gyvenimą, tėvynę slėgusias dvi okupacijas, pasipriešinimą joms. Apysakoje rašoma apie ką tik buvusių gimnazistų susidūrimą su grėsminga tikrove, lietuvių kovą dėl tėvynės laisvės ir bandymą išlikti komunistų valdomoje Lietuvoje.

Redakcijoje knyga kainuoja 7 Lt, siunčiant paštu – 11 Lt.

Kazys Simanonis. „Oi neverk, motušėle“. Romanas paremtas tikrais pokario rezistencijos kovų epizodais ir vėlesniais įvykiais okupuotoje Lietuvoje, Sibire, Vokietijoje, Belgijoje, JAV. Romanas padės suprasti ir paprastam skaitytojui, ir kultūros darbuotojui, kokia buvo tikroji padėtis pokario Lietuvoje, padės įamžinti tautos atmintyje didvyriškas jos sūnų kovas už Tėvynės laisvę, padės suvokti inteligentijos posūkius ir klystkelius idėjų sandūroje.

Redakcijoje knyga kainuoja 6 Lt, siunčiant paštu – 10 Lt.

Juozas Prunskis. „Rinktinės mintys“. Tai miniatiūrinė gyvenimo filosofijos ir poezijos antologija. Šis rinkinys aprėpia Graikijos, Romos, pirmųjų krikščionybės amžių bei naujųjų laikų daugybę mąstytojų, filosofų, sociologų, pedagogų, teologų, taip pat daug mūsų kūrėjų nuo K.Donelaičio iki tremtyje iškilusių autorių. Čia skaitytojas ras perlų iš lietuvių bei daugelio užsienio šalių tautosakos lobynų.

Redakcijoje knyga kainuoja 8 Lt, siunčiant paštu – 12 Lt.

Angelė Buškevičienė. „Barzdų parapija: istorija, žmonės, likimai“. Ši knyga – apie Zanavykijos krašto Barzdų parapijos istoriją, žmones, jų likimus. Laikas keitė santvarkas, negailestingai išblaškė šios parapijos šviesuolius, gyvenusius, dirbusius ir kovojusius vardan Lietuvos. Kryžiai ir paminklai įamžino jų atminimą, nenuilstamą darbą tautos labui. Knygos pasakojimai sujungia atskirus laiko tarpsnius, tautinės savimonės reiškinius, vardus, įvykius, kančią ir meilę.

Redakcijoje knyga kainuoja 8 Lt, siunčiant paštu – 12 Lt.

Nepakartojamai gražias, o kartais itin žeidžiančias motinos ir jos vaikų – dukrelės ir sūnelio – akimis regimas pasaulio akimirkas, virpinančias jautrias, bet niekad nenutrūkstančias sielos stygas jaučiame Vilniaus leidyklos „Homo liber“ šiemet išleistoje žinomos poetės ir prozininkės Joanos Danutės Žilaitytės poetiškai filosofinių miniatiūrų knygoje „Atnešiu leliją“.

Redakcijoje knyga kainuoja 3 Lt, siunčiant paštu – 5,50 Lt.

Norėdami įsigyti šių knygų, išsiųskite pašto perlaidą adresu: Kazimierui Olišauskui, „XXI amžiaus“ redakcija, a.d. 211, LT – 44003 Kaunas – C, kitoje perlaidos lapelio pusėje nurodykite, už kokią knygą pinigus siunčiate. Gavę perlaidą, knygą išsiųsime paštu.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija