Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Žuvo Šalčininkų vikaras

A†A kun. Juzef Švabovič (1978-2003-2005)

Kun. Juzef Švabovič

Rugsėjo 4 dieną, apie 23 val., autoavarijoje žuvo Vilniaus arkivyskupijos Šalčininkų parapijos vikaras kun. Juzef Švabovič. Tai skaudi netektis, nes vos prieš penkis mėnesius teko palaidoti taip pat autoavarijoje žuvusį kartu su kunigu Juzefu į kunigus įšventintą, tais pačiais metais ir tą patį mėnesį gimusį Šalčininkų vikarą kun. Janušą Andruškevič.

Kun. Juzef Švabovič gimė 1978 m. vasario 6 d. Novosadų kaime, Medininkų parapijoje, Šalčininkų r., valstiečių šeimoje. Kunigystei rengėsi Lenkijoje, Radomo kunigų seminarijoje, bet pareiškė norą sielovadinį darbą dirbti Lietuvoje.

Diakono ir kunigystės šventimus gavo Vilniuje. Kunigu įšventintas 2003 m. vasario 22 d. Dirbo Rudaminos, Vilniaus Šv. Juozapo parapijoje, o šiemet, liepos 12 dieną, paskirtas Šalčininkų parapijos vikaru. Po atostogų, rugpjūčio 14 dieną, jis ten ir nuvyko. Pavadavo iki rugsėjo 3 dienos atostogauti išvykusį kleboną. Sekmadienio vakarą paaukojęs jaunimui skirtas šv. Mišias, paprašė kleboną leisti nuvykti aplankyti draugų. Grįždamas apie 23 val. žvyrkelyje Medininkai-Turgeliai posūkyje nesuvaldė automobilio ir jam besiverčiant žuvo.

Velionis rugsėjo 5 dieną buvo pašarvotas Vilniaus Šv. Juozapo parapijos koplyčioje, o kitą dieną po iškilmingų šv. Mišių pervežtas į Medininkų parapijos bažnyčią. Palaidotas rugsėjo 7 dieną Medininkų parapijos kapinėse.

Laidotuvėse dalyvavo ir šv. Mišių šventimui vadovavo Vilniaus arkivyskupas kardinolas Audrys Juozas Bačkis, taip pat koncelebravo jo pagalbininkas vysk. Juozas Tunaitis, 74 kunigai, atvyko labai daug jaunimo, delegacija iš Radomo kunigų seminarijos.

VAK

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija