Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Sąjūdžio žygis tęsiasi

Benjaminas ŽULYS

Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijos didžiojoje salėje, įvyko Lietuvos sąjūdžio tarybos surengta konferencija, pavadinta „Lietuva po Sąjūdžio pirmojo suvažiavimo“.

...Tuomet, 1988 m. spalio 22 d., Vilniuje, Sporto rūmuose, prasidėjo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio Steigiamasis suvažiavimas, trukęs dvi dienas. Poetas J.Marcinkevičius įžanginėje kalboje pasakė: „Atėjo ta diena, kad pagaliau sujungtumėm savo pilietinę ir politinę valią, intelektualinius bei kūrybinius savo išteklius, visas savo kūno ir dvasios jėgas – kad sujungtumėm save Lietuvos atgimimui“. Tą įsimintiną dieną prof. Vytautas Landsbergis sakė, kad Lietuva gyvena „kultūros griuvėsiuose“.


Krikščioniškosios demokratijos svarbą patvirtino tarptautinė konferencija

LKD vicepirmininkas dr. Algirdas
Šakalys ir Olandijos Eduard Frei
fondo prezidentas
dr. Janas van Larhovenas

Spalio 22-23 dienomis Vilniuje, „Novotel“ viešbutyje, vyko tarptautinė konferencija „Krikščioniškosios demokratijos ateitis Baltijos šalyse“. Konferencijoje dalyvavo Olandijos parlamente turinčios daugiausia vietų (40 iš 150) Krikščionių demokratų sąjungos direktorius Meindertas Stolkas , delegacija iš Estijos „Pro Patria“ sąjungos, šį mėnesį vykusiuose savivaldos rinkimuose gavusi 8,58 proc. rinkėjų balsų , bei Baltarusijos Piliečių jungtinės partijos vicepirmininkė Ludmila Hraznova.


Ministras su kardinolu aptarė ir Arkikatedros lobyno ateitį

Vilniaus Arkikatedros lobyno grąžinimo Bažnyčiai ir Lietuvos bažnyčių restauravimo klausimus aptarė kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Vilniaus arkivyskupijos kurijoje vykusiame susitikime nutarta sudaryti dvi darbo grupes minėtiems klausimams išnagrinėti.


Skersvėjai

Petras KATINAS

„Viena partija – viena tiesa!“. Daugelis dar prisimena šį garsųjį šūkį, skambėjusį per visus ilgus okupacijos dešimtmečius. Juo vadovavosi ne tik to meto, bet ir atkurtosios nepriklausomos Lietuvos valdančioji partinė nomenklatūra, dar vadinta partiniu-ūkiniu aktyvu. Bet net blogiausiame sapne tos nomenklatūros viršūnėms, pradedant pačiu pirmuoju sekretoriumi, negalėjo prisisapnuoti, kad šitą partiją sparčiai ims stumti iš valdžios kita, dar agresyvesnė ir ciniškesnė grupuotė, pasivadinusi Darbo partija.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija